Olet saattanut nähdä hyvältä näyttävän pipon verkkokaupassamme, ostanut sen ja odottanut päivän tai pari, kunnes kirje on saapunut postilaatikkoosi. Lyhyt odotus palkitaan, kun haet kirjeen laatikosta ja innoissasi kaivat esiin ostoksesi! Vielä nopea tyytyväinen peilailu ja aika lähteä ulkoiluttamaan ensimmäistä kertaa uutta pipoasi.

Oletko miettinyt, miten rullalla oleva trikookangas muuttuu päässäsi olevaksi pipoksi? Harva nimittäin tietää, miten monivaiheinen ja kiinnostava tarina on ehtinyt syntyä jo siinä vaiheessa, kun puet pipon ensimmäistä kertaa päähäsi.

Tässä tekstissä näytämme, mitä kaikkia työvaiheita pipon valmiiksi saaminen edellyttää. Haluamme myöskin olla toiminnassamme läpinäkyviä ja osoittaa, kuinka pipomme valmistetaan hyvissä olosuhteissa laadukkaista materiaaleista.

Ensimmäisessä vaiheessa kangas leikataan sopivan mittaisiin paloihin. Yhdestä kokonaisesta kankaan leveydestä saadaan kolme pipoa.

Leikkauksen jälkeen pipo ommellaan kiinni pitkältä sivulta. Tässä vaiheessa muodostuvan sauman väliin ommellaan Nettihattu- ja pesumerkit.

Seuraavaksi tehdään valmistelut seuraavaa työvaihetta varten. Kangaspala käännetään kaksinkerroin siten, että nurja puoli kääntyy päälle eli pesumerkki jää näkyviin.

Nyt pipo leikataan sopivaan korkeuteen. Olemme huomanneet, että asiakkaamme tykkäävät päältä hieman “lörpälleen” jäävästä mallista. Tässä vaiheessa teemme pipon oikeaan muotoonsa.

Viidennessä vaiheessa neulomme päälaelle tulevan sauman, jotta pipon huippu saadaan ommeltua laskoksille.

Vielä ennen viimeistä vaihetta päälaen laskossauma ommellaan kiinni yhdellä saumalla. Langanpäät päätellään, leikataan siistiksi ja pipo on melkein valmis postipakettiin.

Lopuksi pipo käännetään oikein päin ja tuotelaput laitetaan paikalleen. Jos asiakas on valinnut pipoon heijastavan painatuksen se asetetaan paikalleen ja prässätään kiinni. Pipo on nyt valmis toimitettavaksi.

Meille on tärkeää valmistaa pipoja vastuullisesti ja läpinäkyvästi turvallisista materiaaleista. Pipomme valmistetaan aina Suomessa, nyt ja tulevaisuudessa.

Jos haluat myös omaan päähäsi kotimaisen pipon, joka on valmistettu tässä tekstissä esitellyllä tavalla, käy valitsemassa mieluisa malli verkkokaupastamme ja me laitamme täällä Kuusamossa saumurin käyntiin 🙂

https://nettihattu.fi/

Terkuin Sinikka