Nettihatun tarina on saanut alkunsa piposta ja aika pian pipolle kyseltiin kaveria kaulaan laitettavaksi. Onhan yhtenäinen asustesetti aika kivan näköinen ulkoillessa.

Teimme pipon kaveriksi ensin tuubihuivin, joka on monikäyttöinen asuste.  Sitä voi pitää kaulan suojana, kypärälakkina, suun suojana kylmällä jne.  Tuubihuivi on yksinkertaista joustavaa trikoota ja sen malli on pitkä ja kapeahko. Kangas on joustavaa ja hengittävää trikoota, todella miellyttävää käytössä ihoa vasten. Kuviollisissa trikookankaissa toinen puoli on valkoinen ja tuubihuivissa tämä näkyy selkeämmin koska tuubihuivi on yksinkertaista kangasta, toisin kuin pipo, joka on tehty kaksinkertaisesta trikoosta. Tuubihuivissa on yksi koko, joka menee nuorille ja aikuisille. Tuubihuivin mitat on tasolle asetettuna 26cm leveä ja 50cm korkea. Jos ympärysmitasta puhutaan, niin tuubihuivin ympärysmitta on 52cm ja se menee suurimmalle osalle aikuisista hyvin koska kangas on joustavaa. Tuubihuivia käytetään paljon urheillessa, moottoripyöräillessä kypärälakkina ja se sopii miehille siinä missä naisillekin. Tuubihuivia voi taitella käyttötarpeen mukaan, vaikka kaksin kerroin, jolloin tuuli ja viima pysyy paremmin loitolla.

Pari vuotta sitten asiakkailta tuli pyyntöä, että voisiko pipon kaveriksi saada isompaa kaulahuivia, jota voi käyttää paidan päällä tai jopa ulkotakin päällä tuomassa elävyyttä pukeutumiseen. Nettihattu valmisti isomman kaulahuivin, joka otettiin ilolla vastaan!

Tämän kaulahuivin nimeksi tuli aluksi Tuubikaulahuivi, mutta useiden sekaannusten jälkeen päädyimme kuitenkin pelkkään kaulahuiviin. Sekaannusta aiheutti tuubihuivi ja tuubikaulahuivi, että miten nämä erotetaan toisistaan. Kuvat löytyivät kyllä molemmista tuotteista, mutta ei varmaan tarpeeksi selkeitä, joten tuotenimen muutos oli paikallaan.

Tällä hetkellä valikoimassa on siis kaulahuivi, joka on isompi ja muhkeampi kuin tuubihuivi. Kaulahuivi on kaksinkertaista trikoota ja sen mitat ovat tasolla otettuna seuraavat: 25cm korkeus ja 70cm leveys. Kaksinkertainen kangas takaa ryhdikkään huivin ja huivi on näin tehtynä kauttaaltaan kuviollinen. Kaulahuivin ympärysmitta on 140cm ja huivi on ommeltu renkaan muotoon, joten siitä ei jää roikkuvia huivin päitä. Kaulahuivi menee aikuiselle kaksi kertaa kaulan ympärille ja se asettuu rennosti kaulalle vähän alemmas kuin tuubihuivi. Kaulahuivi ei sinällään suojaa kaulaa niin hyvin kuin tuubihuivi, kaulahuivi on enemmän ehkä asuste, joka viimeistelee pukeutumisen ja näyttää hyvältä.