Nettihatulla on ollut jo useampana syksynä ja talvena valikoimassa merinovillapipoja ja kaulureita ja tämäkään syksy ei tee siitä poikkeusta.

Mutta tänä syksynä julkaisimme ne tavallista aikaisemmin verkkokauppaan ja olin yllättynyt, kuinka innokkaasti te otitte ne vastaan. Olipa hyvä, että joku asiakkaista kyselikin jo niitä, joten päätin vauhdittaa merinovilla-asusteiden valmistusta ja julkaisua.

Käyttämämme merinovilla on pehmeää, hengittävää ja erittäin joustavaa ja sopii juuri siksi niin hyvin pipoihin ja kaulureihin. Merinovilla imee hyvin kosteutta, pysyen silti kuivan ja lämpimän tuntuisena.  Asusteissa tämä ominaisuus on todella miellyttävä ja tärkeä. Merinovilla on villalaaduista pehmein, joten se ei myöskään kutita eikä hiosta, vaan tuntuu aina miellyttävältä ihoa vasten. Käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata.

Merinovillaisille asusteille suositellaan pääsääntöisesti tuuletusta, koska merinovilla on luonnostaan antibakteerista. Tarvittaessa asusteita voi myös pestä hellästi käsin tai koneessa villaohjelmalla max. 30 asteessa. Kevyt linkous on sallittu mutta ei rumpukuivausta. Kuosittele asusteet kosteana ja anna kuivaa ilmavasti.

Kaikki merinovillatuotteemme valmistetaan Kuusamossa Nettihatun omalla pipotehtaalla. Jokainen tuote leikataan ja ommellaan siis käsityönä. Yksivärisissä merinovillapipoissa on yksi koko, joka sopii noin 56-60cm päänympärykselle oikein hyvin, koska merinovilla on joustavaa. Päädyimme tähän kokoratkaisuun ainakin toistaiseksi varastonhallinnan näkökulmasta. Merinovillapipot ja kaulurit ovat kaksinkertaista merinovillaa ja pipon malli on päälaelta pyöreänmallinen.

Kuviolliset merinovillakankaat ovat samoilla ominaisuuksilla kuin yksiväriset, mutta niissä joustavuus ei ole ihan samanlaista kudotun kuvion vuoksi, joten kuviollisista merinovillapipoista löytyykin kaksi kokoa, valitse koko oman päänympärysmitan mukaan. Jos päänympäryksesi on esim. 57cm niin silloin koko 56-58cm on juuri sopiva.

Kuosi- ja värivalikoima on vaihteleva myös merinovilla-asusteissa. Tämä kannattaa huomioida, jos ihastelet jotain tiettyä sävyä tai kuosia, nappaa se heti ostoskoriin koska sitä ei välttämättä saa enää myöhemmin.

Katso valikoima tästä: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/merinovillapipot-ja-kaulurit/

Alkusyksyn ulkoilut olemme tehneet ihanissa ja miellyttävissä merinovillapipoissa ja se kyllä toimii niin lauhkeammalla ilmalla kuin sitten talven kylmillä pakkasilla!

Pipojen ja kaulureiden lisäksi tuli toiveita merinovillapannoista ja säärystimistä. Nettihattu laittoi tietty tuumasta toimeen ja nyt näitäkin tuotteita saa tilattua verkkokaupasta.

Merinovillapanta on kaksinkertaista merinovillakangasta ja siinä on yksi koko, joka menee nuorille ja aikuisille. Pannan leveys on noin 9-10cm. Valikoima löytyy tästä: https://nettihattu.fi/tuote/merinovillapanta-yksivarinen/

Säärystimet ovat myös kaksinkertaista 100% merinovillakangasta, joka joustaa ja hengittää todella hyvin. Merinovillaiset säärystimet pitävät sääret ja nilkat lämpiminä ja näissäkin on yksi koko joka menee aikuisille. Säärystimen ympärysmitta on noin 24cm ja se venyy kyllä useampaan jalkaan meidän omien testien perusteella. Säärystin saa olla aluksi hiukan napakka, koska se löystyy hieman käytössä merinovillan antaessa hieman periksi. Säärystimissä on tällä hetkellä yksi korkeus, joka on 25cm.

Katso valikoima tästä: https://nettihattu.fi/tuote/saarystimet-merinovillaaa/

Tyylikkäät ja lämpimät merinovillaiset asusteet kruunaa syksyn ja talven pukeutumisen! 🙂