NETTIHATTU – TARINA

Nettihatun yrittäjä on kuusamolainen Sinikka Päivärinta joka rakastaa värikkäitä kankaita ja ompelemista!

Olin pitkään haaveillut “omasta jutusta” ja syksyllä 2007 tulin tilanteeseen jossa minulla oli pakko päättää mitä aion tehdä isona.
Olin ollut kotiäitinä neljälle lapsellemme yhteensä 11 vuotta ja tuli aika lähteä työelämään. Nuorin oli viisivuotias ja kolme vanhempaa lasta pieniä koululaisia. Mietin kuumeisesti kuka hoitaa iltapäivisin pienet koululaiset jotka ei välttämättä pärjää kotona useita tunteja itsekseen. Kuinka arki saataisiin rullaamaan niin että kaikki olisi tyytyväisiä ja onnellisia. Pienten lasten perheessä tekemistä on aika paljon ja yhtäkkinen hyppy töihin kodin ulkopuolelle suorastaan hirvitti. Päätin kuunnella sydäntäni ja ottaa riskin, perustin toiminimen tarkoituksena työllistää itseni.
Otin pikkuisen velkaa että sain tilattua värikkäitä trikookankaita ja aloin ommella trikoopaitoja kotivarastossamme. Vähän myöhemmin valmistin myös fleecehattuja ja kaikki myynti hoitui paikallisten jälleenmyyjien kautta. Olin siis kotona töissä ja joka päivä vastaanottamassa koululaisiani. <3 Arki rullasi mukavasti ja kauppa alkoi käymään pikkuhiljaa…
Vuonna 2009 siskoni ideasta kokeilin tehdä trikoopipoja ja niistä tuli oikein kivoja. Pipot sain myyntiin jälleenmyyjille ja asiakkaat ihastuivat niihin heti. Pipojen suosio oli positiivinen yllätys jota en ollut osannut odottaa. Aloin keskittymään entistä enemmän pipojen valmistukseen ja seuraava askel olikin sitten verkkokaupan avaaminen vuonna 2011. Samalla Nettihattu meni facebookiin. Se kannatti. Täällä uudet tuotteet ovat heti asiakkaiden nähtävillä ja tilattavissa verkkokaupasta. Myös jälleenmyyjät ovat löytäneet Nettihatun ja muutamissa kivijalkakaupoissa pipoja on myynnissä. Matkan varrella yritys on kasvanut ja muuttanut isompiin tiloihin mutta edelleen työtilat on kotona. Työllistän itseni lisäksi yhden työntekijän ja perheeni on suurena apuna sesonkiaikoina. Viime marraskuussa juhlimme 10-vuotista yrittäjätaivaltani josta olen ylpeä ja onnellinen.
Tervetuloa tutustumaan Nettihatun verkkokauppaan!

-Sinikka Päivärinta-