Arvoisa ystävämme! Olemme jo pidemmän aikaa miettineet blogin perustamista voidaksemme tuottaa asiakkaillemme iloa arjen keskelle. Perheyrityksen arkea pyörittäessä tämä on kuitenkin hautautunut muun tekemisen alle ja jäänyt kauniiksi ajatukseksi.

Nyt aika on kypsä. Facebook-yhteisömme tykkääjämäärä on kasvanut jo lähes 40.000 henkilöön, joten on aika toivottaa sinut tervetulleeksi Nettihattu-blogiin!
Ensimmäisenä tekstinä haluamme kertoa sinulle, miten kuusamolaisen perheenäidin ideasta on syntynyt yksi Suomen suurimmista pipoihin erikoistuneista verkkokaupoista. Kerromme myös siitä, mitkä asiat ovat meille toiminnassamme kaikkein tärkeimpiä. Toivomme tämän tekstin innostavan sinua tavoittelemaan omia unelmiasi, sillä uskomme, että oikeanlaisten ihmisten ympäröimänä ja oikeanlaisen tahtotilan viedessä toimintaa eteenpäin, jokainen meistä voi toteuttaa omat unelmansa. Ehkä joku lukijoista saa pienen lisäpotkun ryhtyä toimeen ja alkaa yrittäjäksi.

Ideasta yrittäjyyteen

Minun nimeni on Sinikka Päivärinta ja olen vastuussa Nettihatun päivittäisestä toiminnasta. Yritykseni työllistää itseni lisäksi yhden työntekijän, äitini Saaran ja lisäksi apunani toimii mieheni Jarno ja kiireapulaisina kolme tyttöämme Niina, Anni ja Nella opiskelujensa ohella. Olemme siis perheyritys Kuusamosta.

Palataksemme Nettihatun juurille, kelataan aikaa taaksepäin reilu 10 vuotta, aina vuoteen 2007. Tuolloin olin toiminut kotiäitinä neljälle lapsellemme yhteensä 11 vuoden ajan ja oli aika palata takaisin työelämään. Yli kymmenen vuoden ajan pois työelämästä oltuani oman jutun löytäminen tuntui kuitenkin haastavalta.
Tuohon aikaan nuorin lapsemme oli viisi ja loput pieniä koululaisia. Olin tottunut olemaan joka päivä vastassa kotiin saapuvia koululaisia, joten ajatus iltapäivisin yksin kotia jäävistä lapsukaisista hirvitti.

Jokainen kuusihenkisen perheen äiti tietää, miten paljon tekemistä perheen arjen pyörittämiseen mahtuukaan ja minulle on aina ollut tärkeää olla lähellä lapsiani heidän kasvaessaan. Lopulta sain idean. Voisin olla kotona vastassa lapsiani, kun työllistäisin itseni kotoa käsin. Olen aina tykännyt käsitöistä ja erityisesti ompelusta olen nauttinut paljon. Päätin perustaa kotivarastoomme pienen ompelimon.

Otin hieman lainaa saadakseni tilattua värikkäitä trikookankaita ja aloin ompelemaan trikoopaitoja. Paikalliset jälleenmyyjät ottivat tuotteeni myyntiin ja hetkeä myöhemmin aloin tehdä myös fleecehattuja. Unelmani oli toteutumassa, sillä sain tehdä kotona töitä ja joka päivä olin vastassa pieniä koululaisia, ohjaten heidät välipalalle ja läksyjen tekoon. Arki sujui mukavasti ja hiljalleen ompelemieni paitojen ja hattujen myyntikin alkoi pyöriä siinä määrin, että sain tuotua omalta osaltani leivän pöytäämme.

Trikoopipojen yllättävä suosio

Kaksi vuotta myöhemmin siskoni heitti idean trikoopipojen tekemisestä. Ennakkoluulottomasti kokeilin ja ilahduin, kun pipoista tulikin varsin kivoja. Jälleenmyyjäni ottivat pipot myyntiin ja asiakkaat ihastuivat heti! Silloin tiesin löytäneeni sen, mitä todella haluan tehdä.

Pipoja alkoi mennä kaupaksi enemmän kuin osasimme odottaa. Se pakotti meidät käymään perheen sisäisen palaverin. Joko jatkaisin pienen kotiompelimon pitämistä tai yhdistäisimme mieheni kanssa voimamme voidaksemme kasvattaa toimintaamme. Todellisuudessa asiassa ei ollut neuvoteltavaa, sillä tiesin löytäneeni viimein oman juttuni.

Vuonna 2011 avasimme verkkokaupan ja samalla perustimme Nettihatun Facebook-sivun. Ne päätökset olivat oikeita, sillä toimintamme on kasvanut tasaisesti. Pelkästään viime vuonna toimitimme yli 20000 pipoa. Ompelimo on siirtynyt pienestä varastosta isompiin tiloihin. Olen kiitollinen, että yhä tänä päivänäkin saan tehdä töitä kotoa käsin.
Minulle pipoissa on tärkeintä se, että voin auttaa ihmisiä näyttämään hyvältä pienellä ostolla. Osa haluaa erottua massasta värikkäällä pipolla, kun taas toiset haluavat osoittaa oman arvomaailmansa esimerkiksi käyttämällä luontokuoseja. Joillekin on tärkeää saada olla osa joukkoa pukeutuessaan esimerkiksi oman urheilujoukkueen värejä ja logoa tunnustavaan pipoon. Lisäksi moni asiakkaamme on lisännyt omaa ja lastensa turvallisuutta pimeällä liikkuessaan pukeutumalla heijastavaan pipoon. Suosittelemme pipon lisäksi käyttämään aina myös oikeaa heijastinta.

10 vuotta yrittäjyyttä

Marraskuussa 2017 saimme juhlistaa 10-vuotista yrittäjäuraani. Oman unelmani toteuttamisen lisäksi olen onnellinen siitä, että olen saanut kasvattaa lapseni näkemään, mitä yrittäjyys on. Jokainen lapsistamme onkin työskennellyt yrityksemme palveluksessa.

Haluan kiittää tästä matkasta jokaista asiakastamme, jolle olemme saaneet toimittaa pipoja vuosien saatossa. Olemme halunneet tarjota asiakkaillemme kauniita, hyvää mieltä ja tärkeää sanomaa välittäviä kuoseja.
Asiakkaidemme lisäksi haluan kiittää yhteistyökumppaneitani ja erityisesti perhettäni, joka on osallistunut liiketoiminnan rakentamiseen. Olemme yhdessä iloinneet onnistumisista ja olen saanut valtavan tuen perheeltäni haastavina aikoina. Jokainen perheenjäseneni on omalta osaltaan ollut tekemässä tästä matkasta merkityksellistä.
Seuraavassa tekstissä näytämme, mitä kaikkea trikookankaalle tapahtuu ennen kuin se löytää tiensä päähäsi pipona. Ole siis kuulolla!

Terkuin Sinikka