Mikä on KAULURI?

Nettihatulla on valikoimassa kaulahuivi ja tuubihuivi ja nyt sitten uutena tuotteena tulee KAULURI, joka tulee korvaamaan TUUBIHUIVIN.

Tuotteissamme käytetyt kuviolliset trikookankaat ovat nurjalta puolelta valkoisia ja tuubihuivissa tämä näkyy, koska tuubihuivi on yksinkertaista trikoota. Tokihan tuubihuivia voi taitella kaksin kerroin ja vaikka miten käyttötarpeen mukaan, mutta tästä on tullut jonkin verran palautetta, että valkoinen nurja puoli ei ole kivan näköinen käytössä. Olen kuunnellut palautteita ja päätynyt uudenlaiseen ratkaisuun.

Päätin nyt muokata tuota tuubihuivia niin, että siitä tulee myös kaksinkertainen ja sen nimi muuttuu KAULURIKSI. Kaulurin mitat on korkeus ja leveys venyttämättä noin 27cm. Se on sellainen ”keskikoko” joka menee suurimmalle osalle hyvin. Kauluri valmistetaan yhden koon periaatteella, samoin kuin kaulahuivi. Tämä ihan siitä syystä, että tuotanto ja varastonhallinta on helpommin hallittavissa, kun jokaisesta tuotteesta ei ole montaa kokoa. Kauluri sopii hyvin takin alle suojaamaan kaulaa, se on napakasti kaulan ympärillä, jotta tuuli ei pääse kaulan kohdalta sisään.

Tässä kuvia kaulurista:

 

Kun on paljon kuosivalikoimaa niin tuotekategoriat on hyvä pitää simppeleinä, jotta homma pysyy hyvin hallussa. Esimerkiksi jos jokaisesta kuosista tehtäisiin 3-4 eri kokoista kauluria, niin varasto kasvaa ihan hurjasti ja kuitenkin menekki on sillä ”keskikoolla” kaikista suurin ja muut koot jäävät usein hyllyyn pölyttymään.

Tänä vuonna Nettihatun verkkokaupan volyymi on kasvanut hurjasti ja olemme kehittäneet tuotantoa mahdollisimman varasto-ohjautuvaksi, jotta tilausten keräily sujuu jouhevasti ja toimitusnopeus säilyy nopeana kasvusta huolimatta.

Vastaisku harmaudelle – Syksyn värikkäät asusteet!

Pari viikkoa sitten ensilumi satoi Kuusamoon ja maa oli ihanan valkoinen ja raikas. Pakkanenkin nipisteli jo pikkuisen nenänpäätä. Tämän seurauksena talvipipot päivitettiin verkkokauppaan, koska nyt on talvi.

Nettihatun talvipipossa päällinen on trikoota ja vuoriosa pehmoista mikrofleeceä, joka lämmittää ja pitää myös jonkin verran tuulta. Talvipipoja löytyy useissa eri kuoseissa ja niihin voi lisäksi saada kaulurin sävy sävyyn samaa kuosia. Nämä pipo + kaulurisetit on olleet viime keväästä asti tosi suosittuja ja tänä syksynä suosio tuntuu vain jatkuvan. Yhtenäinen asustesetti on kyllä tosi kiva piriste pukeutumiseen. Talvipipovalikoiman löydät täältä: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/talvipipo-kuviollinen/

Koko syksyn pipotehtaalla saumurit on surisseet täydellä teholla ja pipoja valmistunut mukavaan tahtiin. Verkkokauppaa olemme päivittäneet pitkin syksyä ihanilla uutuuksilla ja vaihtuva valikoima onkin Nettihatun se JUTTU. Meistä on mukavaa tarjota upeita, värikkäitä pipoja ja asusteita laajalla kuosivalikoimalla, jotta jokaiselle löytyy juuri se omaan makuun sopiva, täydellinen kuosi.

Facebookissa törmäsin yhdessä Nettihatun kuvapäivityksessä kommenttiin: Vastaisku harmaudelle! Tämä lause kiteyttää hyvin Nettihatun värimaailmaa ja kangasvalikoimaa. Nettihattuhan rakastaa värejä ja kuvioita ja me haluamme tuoda niitä myös asiakkaiden saataville. Usein pukeudumme tummiin ulkovaatteisiin, mutta värikkäillä asusteilla pukeutumiseen tulee uutta elävyyttä. Pitää vain rohkaistua ja uskaltaa! 😊

Tänä syksynä minun värini on tummansininen toppatakki ja kirkkaanpunaiset kengät sekä samaan sävyyn huivi ja käsilaukku. Punainen on niin ihana väri. Mikä sinun lempiväri on tänä syksynä?

Suomalainen verkkokauppa on tuttu ja turvallinen ostospaikka, josta on helppo tehdä ostoksia, vaikka kotisohvalla istuen. Nettihattu on saanut paljon uusia asiakkaita tämän vuoden aikana ja on ilo huomata, kuinka kotimaista käsityötä arvostetaan. Tiesithän, että Nettihatun kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa nyt ja tulevaisuudessa, tämä on meille sydämen asia.

Nettihatun verkkokauppa onkin turvallinen paikka tehdä ostoksia ja toimituksen voi valita kirjepostina omaan postilaatikkoon tai postipakettina. Kaikki tilaukset valmistamme, keräämme ja pakkaamme omalla pienellä pipotehtaallamme ja toimitamme Postin kuljetettavaksi. Kaikilla normaalihintaisilla tuotteillamme on 14vrk:n vaihto- ja palautusoikeus, joten vaihtokin onnistuu, jos koko ei sattunutkaan kerralla sopiva.

Tällä hetkellä Kuusamossa ei ole lunta, vesisade ja lämmin ilma on pitänyt huolen lumien sulamisesta. Luonto on tällä hetkellä aika tumma ja harmaan väreissä ja päivänvalo vähenee päivä päivältä, mutta meidän pipotehtaalta ei puutu väriä.

Nyt jos koskaan, Nettihatun värikkäät pipot ja asusteet ovat kunnon VASTAISKU HARMAUDELLE!

Salaisuus paljastuu – Joko kerrotaan?

Nettihatulla on salaisuus, josta mainitsin keväämmällä muistaakseni Facebookin puolella. Lupasin kertoa asiasta tarkemmin, kunhan se on ajankohtaisempi ja jotain kerrottavaa olisi. Nyt sen aika on tullut.

Te ihanat Asiakkaamme olette toivoneet useaan kertaan Nettihatun kuviollisia trikoopipoja jälleenmyyjille kivijalkamyymälöihin myyntiin.

Meidän pipoja on ollut ja on tälläkin hetkellä muutamilla jälleenmyyjillä myynnissä. Kuusamon Prismassa ja osasta Koillismaan alueen S-marketeista ja Saleista löytyy Nettihatun tuotteita myynnistä. Mutta jälleenmyyjäverkosto kattaa vain pienen osan Suomen kaupungeista/kunnista, kuten huomaatte.

Kuusamo ja Koillismaan alue on aika pohjoisessa ja vaikka meillä käykin paljon turisteja, jotka ovat löytäneet hyvin Nettihatun pipohyllyt Kemissä, Taivalkoskella, Posiolla, Sallassa, Rukalla ja Kuusamossa, niin silti harras toive on tullut asiakkailta varsinkin Facebookin kautta, että olisi mahtavaa saada pipojamme myyntiin myös eteläsuomen alueelle.

Vaikka meiltä löytyy verkkokauppa, josta toimitamme pipoja ja asusteita kirjepostina ihan koko Suomeen niin siltikin asiakkaat haluaisivat välillä myös hypistellä ja sovittaa tuotetta kivijalkamyymälässä ennen ostopäätöksen tekoa.

Nyt tänä syksynä tähän tarjoutuu hyvä tilaisuus, koska Nettihatun kuviollisia pipoja löytyy nyt kaikista Prismoista ympäri Suomen! Jälleenmyyjien valikoimassa on 8 erilaista kuviollista trikoopipoa, joista toivottavasti löydätte mieleisenne. Nyt vaan toivomme, että kauppa käy reippaasti ja voimme jatkossakin toimittaa kotimaisia pipojamme Prismoihin. 😊

Nettihatun pipot valmistetaan huolellisesti käsityönä Kuusamossa ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme entistä paremmin ja laajemmin tuotteitamme.

Ja asiakkaana kannattaa esittää toivomuksia tuotevalikoimaan sille oman kylän/kaupungin kaupalle, koska kaupat kyllä kuuntelevat asiakkaita tarkalla korvalla. Heillekin on tärkeää tietää, mistä asiakkaat pitävät. Näin olen itse ainakin kokenut.

Tai jos sinulla tai tutullasi on myymälä, johon pipomme sopisi hyvin myyntiin, niin ota reippaasti yhteyttä vaikka sähköpostitse myynti@nettihattu.fi niin voimme jutella lisää.

Mitä eroa on tuubihuivilla ja kaulahuivilla?

Nettihatun tarina on saanut alkunsa piposta ja aika pian pipolle kyseltiin kaveria kaulaan laitettavaksi. Onhan yhtenäinen asustesetti aika kivan näköinen ulkoillessa.

Teimme pipon kaveriksi ensin tuubihuivin, joka on monikäyttöinen asuste.  Sitä voi pitää kaulan suojana, kypärälakkina, suun suojana kylmällä jne.  Tuubihuivi on yksinkertaista joustavaa trikoota ja sen malli on pitkä ja kapeahko. Kangas on joustavaa ja hengittävää trikoota, todella miellyttävää käytössä ihoa vasten. Kuviollisissa trikookankaissa toinen puoli on valkoinen ja tuubihuivissa tämä näkyy selkeämmin koska tuubihuivi on yksinkertaista kangasta, toisin kuin pipo, joka on tehty kaksinkertaisesta trikoosta. Tuubihuivissa on yksi koko, joka menee nuorille ja aikuisille. Tuubihuivin mitat on tasolle asetettuna 26cm leveä ja 50cm korkea. Jos ympärysmitasta puhutaan, niin tuubihuivin ympärysmitta on 52cm ja se menee suurimmalle osalle aikuisista hyvin koska kangas on joustavaa. Tuubihuivia käytetään paljon urheillessa, moottoripyöräillessä kypärälakkina ja se sopii miehille siinä missä naisillekin. Tuubihuivia voi taitella käyttötarpeen mukaan, vaikka kaksin kerroin, jolloin tuuli ja viima pysyy paremmin loitolla.

Pari vuotta sitten asiakkailta tuli pyyntöä, että voisiko pipon kaveriksi saada isompaa kaulahuivia, jota voi käyttää paidan päällä tai jopa ulkotakin päällä tuomassa elävyyttä pukeutumiseen. Nettihattu valmisti isomman kaulahuivin, joka otettiin ilolla vastaan!

Tämän kaulahuivin nimeksi tuli aluksi Tuubikaulahuivi, mutta useiden sekaannusten jälkeen päädyimme kuitenkin pelkkään kaulahuiviin. Sekaannusta aiheutti tuubihuivi ja tuubikaulahuivi, että miten nämä erotetaan toisistaan. Kuvat löytyivät kyllä molemmista tuotteista, mutta ei varmaan tarpeeksi selkeitä, joten tuotenimen muutos oli paikallaan.

Tällä hetkellä valikoimassa on siis kaulahuivi, joka on isompi ja muhkeampi kuin tuubihuivi. Kaulahuivi on kaksinkertaista trikoota ja sen mitat ovat tasolla otettuna seuraavat: 25cm korkeus ja 70cm leveys. Kaksinkertainen kangas takaa ryhdikkään huivin ja huivi on näin tehtynä kauttaaltaan kuviollinen. Kaulahuivin ympärysmitta on 140cm ja huivi on ommeltu renkaan muotoon, joten siitä ei jää roikkuvia huivin päitä. Kaulahuivi menee aikuiselle kaksi kertaa kaulan ympärille ja se asettuu rennosti kaulalle vähän alemmas kuin tuubihuivi. Kaulahuivi ei sinällään suojaa kaulaa niin hyvin kuin tuubihuivi, kaulahuivi on enemmän ehkä asuste, joka viimeistelee pukeutumisen ja näyttää hyvältä.

Hinnoissa on myös eroa. Tuubihuivin hinta on 13,90€ ja kaulahuivin hinta 29,90€ koska jälkimmäiseen kangasta menee paljon reilummin.

Tekikö kesäloma tehtävänsä?

Onpa aika vierähtänyt. Nyt on elokuun 2.päivä ja kesäloma on lopuillaan.

Maanantaina alkaa jälleen arki ja sen myötä töiden aherrus. Olen jo hiukan odottanut töiden alkamista, sen tuomaa rytmiä arkeen ja ennen kaikkea työhuoneen ja ompelimon värimaailmaa. Kangasvaraston kankaiden värit ja kuviot tuovat joka päivä iloa ja inspiraatiota työn tekemiseen. Kankaiden tuntu saa kädet vain silittämään niiden pehmyttä pintaa. Nautin työstäni hirveästi ja huomaan kaipaavani työhuonetta pitkän loman jälkeen todella paljon. Tämä on toisaalta hyvä huomio, olen ollut lomalla useita viikkoja ja loma on näköjään tehnyt tehtävänsä. Niin sen kuuluu ollakin!

Yrittäjän lomailu on joskus todella hankalaa, kun työt ei meinaa jättää millään rauhaan. Onneksi pipotehtaalla kesä on vuoden hiljaisin aika ja lomailuun voi oikeasti panostaa ja päästää kunnolla irti työmoodista. Se on todella tärkeää oman jaksamisen kannalta.

Pipotehtaan kevät oli varsin mielenkiintoinen. Koronaviruksen tuomat poikkeusolot toivat oman vivahteen meidän jokaisen arkeen, johon kuului tehostettu käsienpesu ja eristäytyminen ulkomaailmasta kotiin niin paljon kun se vain oli mahdollista. Meillä se onnistui suhteellisen hyvin, koska pipotehdas sijaitsee kotimme pihalla. Oli aikaa keskittyä työn tekemiseen oikein kunnolla.

Maalis-toukokuussa verkkokaupan myynti kasvoi aivan hurjasti edellisiin vuosiin verrattuna, joka oli totaalinen yllätys, tietenkin positiivinen sellainen. Verkkokaupasta on helppo tilata pipot ja asusteet ja toimitus tulee kirjepostina suoraan omaan postilaatikkoon. Poikkeusolot tekivät verkkokaupasta aivan mahtavan myyntikanavan ja kukaan ei jäänyt ilman kevätasusteita, toivon näin.

Poikkeusoloissa oli jotain hyvääkin. Työn vastapainoksi tuli lähdettyä ulkoilemaan järvelle ja samoilemaan metsään, jossa rauhoittuminen on niin paljon helpompaa, se tulee aivan kuin itsekseen tuulen huminaa ja kosken pauhua kuunnellessa. Kuusamossa on aivan upeita maisemia ihailtavana. Usein arjessa ja työrytmissä on niin kiire, ettei omalle hyvinvoinnille jää tarpeeksi aikaa. Toisaalta mielenkiintoinen työ on itselle ”hyvä sekä paha”, koska jossakin välissä pitäisi myös muistaa aina hellittää. Tämä ”oppikoulu” jatkuu ja on varmaan tuttua monelle teistäkin…

Kiireisen kevään jälkeen päätin, että pidän niin pitkän kesäloman kuin se on mahdollista. Jäin juhannukselta lomalle ja se kesti tähän heinäkuun loppuun. Viikoissa laskin sen tekevän 6 viikkoa lomaa! Loman aikana toimitin 4 jälleenmyyjätilausta ja niiden tekemiseen ja toimitukseen vierähti yhteensä ehkä reilu viikko aikaa. Muutamia verkkokauppatilauksiakin toimitin matkaan, ettei tilausten odottaminen venyisi asiakkaalla turhan pitkäksi. Silti jäljelle jäi 5 lomaviikkoa, joka on hurjan hyvä määrä.

Ensimmäisellä lomaviikolla järjestimme tytöllemme Annille valmistujaisjuhlat kaksoistutkinnon johdosta ja oli ilo saada sukulaiset ja ystävät yhdelle koolle pitkästä aikaa. Anni on teille tuttu kasvo, koska häntä näkee pipomallina Nettihatun Facebookin ja Instagramin kuvissa.

Loppuajan lomasta olen nukkunut, levännyt, nauttinut ulkoilusta järven rannalla, kiivennyt Konttaiselle, kutonut villasukkia ja askarrellut fanttilangoista taulua. Näistä olen laittanut välillä Instagramin ja Facebookin tarinaan kuvia. Tänä kesänä päätimme jättää Norjan reissun väliin ja keskittyä vain Kuusamon ja Suomen maisemiin. Se on tuntunut oikein hyvältä tänä kesänä.

Tällä viimeisellä lomaviikolla olen käynyt muutaman kerran työhuoneessa ja huomaan kaipaavani paikkaa entistä enemmän. Se on sellaista jännittävää kutkutusta aina kun uusi syyskausi käynnistyy. Ennakkotilattuja kankaita on tupsahtanut ovesta kuluneella viikolla ja ompelijat aloittavat työnsä maanantaina uusien kuosien kimpussa. Kohta näette mitä ihania tuotteita sieltä jälleen putkahtaa verkkokauppaan. 😊

Syksy on pipotehtaan sesonkiaikaa ja siihen me panostamme täydellä teholla.

Nettihatun arkea ja tarinoita voit seurata Facebookissa https://www.facebook.com/pipot.netista/ ja Instagramissa @nettihattu https://www.instagram.com/nettihattu/?hl=fi

Tule mukaan seuraamaan, niin pysyt kärryillä missä milloinkin mennään! 😊

Mistä Nettihatun varainhankinta sai alkunsa?

Nettihattu on valmistanut trikoopipoja yli 10 vuotta ja muutama vuosi takaperin asiakkailta tuli viestiä, että voivatko he myydä Nettihatun pipoja ja tienata näin retkirahaa omalle porukalle. Annoin luvan parille ryhmälle ryhtyä myyntihommaan verkkokaupan valikoimalla ja myynti sujui hyvin, oikeastaan odotettua paremmin. Uudelle tuotteelle oli selvästi kysyntää varainhankinnan saralla.

Verkkokaupan valikoimalla myymisessä oli kuitenkin haasteensa varastonhallinnan osalta, joten päätin tarjota varainhankintamahdollisuutta niin, että se on helppoa ja riskitöntä kaikille osapuolille. Tein kuvaston, jossa tuotteena oli trikoopipot heijastavalla painatuksella. Kuvasto on simppeli kokoelma pipoja verkkokaupan valikoimasta. Pipon myyntihinta on 19€ kpl ja jokaisesta myydystä piposta myyjä saa 5€ myyntipalkkion. Toimituskulut sisältyy hintaan eli lisäkuluja ei tule.

Kun ryhmä suunnittelee varainhankintakampanjan aloittamista, Nettihatulta voi tilata tätä varten ILMAISEN näytepaketin, jossa on nähtävillä kaikki myyntiin tarvittava materiaali eli kuvasto, tietolomake, tilauslomake ja mallipipo. Jos ryhmä päättää aloittaa myynnin, tilataan koko porukalle myyntimateriaalit ja ryhdytään myyntihommiin! Myyntiajan saa päättää itse mutta suosittelemme 3-4 viikkoa ajaksi. Tässä linkki: https://nettihattu.fi/varainhankinta/
Nettihatun syksyn varainhankinnassa myyntituotteena on trikoopipo HEIJASTAVALLA painatuksella. Pipo on koko perheen käyttötuote, jota tarvitaan Suomen ilmastossa melkeinpä läpi vuoden. Heijastava painatus tuo lisänäkyvyyttä liikenteessä lapsille, nuorille ja aikuisille syksyn ja talven pimeillä kulkiessa. Piposta painatus näkyy ja heijastaa valon osuessa siihen, vaikka sitä ei kutsuta virallisesti heijastimeksi.
Suosittelemme käyttämään aina oikeaa heijastinta myös heijastavan pipon lisäksi!

Varainhankintaan on mahdollista saada myös seuran omalla logolla varustettu pipo, jota voi myydä lisäksi Nettihatun kuvaston ohella. Logo voi olla heijastava tai monivärinen, riippuen logosta. Tämä on ollut suosittu juttu urheiluseurojen kanssa. Logopipon myyntihinta on sama 19€ ja jokaisesta logopiposta saa 5€ myyntipalkkion. Tästä kannattaa olla sähköpostitse yhteydessä varainhankinta@nettihattu.fi ennen kampanjan aloittamista, jotta voimme tarkistaa logon ja tehdä siitä mallikappaleen myynnin tueksi.

Miksi valita Nettihatun varainhankinta monen muun joukosta? 🙂
Nettihattu on kotimainen pienyritys, joka valmistaa laadukkaita pipoja Kuusamossa omassa pipotehtaassa. Kun myyt Nettihatun pipoja, voit olla varma, että ne on valmistettu hyvissä olosuhteissa ja työntekijöille maksetaan asianmukainen palkka tehdystä työstä. Nettihatulle kotimaisuus on ehdottoman tärkeä ja täällä voit lukea aiheesta lisää: https://nettihattu.fi/kotimaista-kasityota/

Pipot on valmistettu laadukkaista kankaista, jotka kestävät käyttöä ja pesua. Pipot ovat perusarkeen sopivia käyttötuotteita jokaiselle perheelle. Hyvä myyntituotto innostaa myymään ja keräämään rahaa tavoitetta
varten. Usein tuotteiden mentyä asiakkaille, lähipiiri ja kaverit innostuukin tuotteista enemmän ja lisätilauksille on tarvetta. Lisätilaukset onnistuu helposti ilman lisäkuluja!
Täältä voit lukea tarkemmat ohjeet varainhankinnasta ja tilata ilmaisen kuvaston ja mallipipon nähtäväksi:
https://nettihattu.fi/varainhankinta/

Toivottavasti innostutte oman luokan tai seuran joukkueen kanssa kokeilemaan varainhankintaa Nettihatun pipoilla! Uskon, että voitte yllättyä positiivisesti myyntituloksistanne. 🙂

Tammikuun kuulumisia

Nettihatun tammikuu alkoi lomatunnelmissa, johon sisältyi lomareissu Helsinkiin konehankintoineen kaikkineen. Oletko lukenut blogitekstin, jossa kerroin työn ja huvin yhdistämisestä? 😊 Jos et, niin täältä voit käydä lukemassa:  https://nettihattu.fi/kaksi-karpasta-yhdella-iskulla-tyo-seka-huvi/

Tuo uusi kone on suurkuvatulostin ja se tekee monivärisiä logoja. Olimme pitkään harkinneet sen ostoa, mutta hinta oli yksi tekijä mikä viivytti tämän tulostimen hankintaa. Pähkäilimme, oliko meillä tarpeeksi logopipokauppaa, jotta tuota ihmelaitetta kannattaisi hankkia ja lisäisikö se pipokauppaa jatkossa? Päätimme ottaa rohkeasti ratkaisevan askeleen ja hankimme ikioman suurkuvatulostimen ja tämä tammikuu on jo osoittanut, että päätös oli hyvä!

Olemme saaneet hyvin tarjouspyyntöjä logopipoista ja nyt pystymme tarjoamaan asiakkaillemme sitä mitä he haluavat eli joko yksivärisiä tai monivärisiä logoja samalla toimitusajalla eli nopeasti, varmasti ja hyvällä hinnalla. Hinta on yksi tekijä, joka saa kaupat aikaiseksi mutta myös toimitusnopeus on valttia. Aiemmin otimme moniväriset logot alihankintana ja toimitusaika venyi paljon pitemmäksi ja logopipon hinta nousi myös kalliimmaksi, joten useita kauppoja jäi saamatta. Rohkeus siis palkittiin tässä kohtaa. 😊

Tammikuun alussa meillä on ollut “perinteenä” siivota nurkkia ja vaihtaa järjestystä, eikä tämä tammikuu tehnyt poikkeusta. Nyt ompelimossa pitäisi olla looginen järjestys, jossa asiat etenee steppi kerrallaan järkevästi eteenpäin, eikä neliöitä seiso turhan panttina. Ulko-oven vasemmalla puolella on iso leikkauspöytä, jossa leikataan kaikki Nettihatun pipot, oikealla kädellä on kangashyllyt ja takaseinällä saumurit rivissä ompelua varten. Pipojen leikkuuseen on tullut vuoden alusta apukädet, jotka kuuluvat Jarnolle. Leikkaushomma on lähtenyt oikein hyvin käyntiin sähköleikkurin ja lasereiden avulla. Tätä on kaivattu koska Sinikan aika ei riitä enää ihan kaikkeen. 😊

Keskihuone, jossa entinen leikkaamo sijaitsi, onkin nyt pipovarasto ja siihen mahtuu nyt hurjasti laatikoita entisen hyllyn sijasta. Prässäämö/lähettämö joka tehtiin viime keväänä, on toimiva ja ennallaan.

Kangashyllyt raivattiin hyvään järjestykseen ja kaikki ylimääräiset tilkut pakattiin jätesäkkeihin ja laitettiin eteenpäin kouluille ja päiväkodeille askartelutarpeiksi. Tein instagramin stoorissa lupauksen, että olen kankaanostolakossa koko tammikuun! Ja se piti! 😊 Yhtään kangaspakkaa ei tullut ovesta sisään tammikuun aikana. Yksi uutuuspäivitys oli kyllä facessa, mutta Ketju-kangas oli tullut jo joulukuun aikana meille, mutta se oli vain unohtunut kiireessä päivittää kauppaan aiemmin.

Pipohyllyt saivat myös kyytiä! Kuoseja oli oikeasti yli 100 ja kaikki niistä ei todellakaan ollut verkkokaupassa, joten Nettihattu pisti tuulemaan ja laitoimme hyllyt järjestykseen ylläripipon avulla!  Edellinen postaus sisältääkin asiaa pelkästään ylläripiposta: https://nettihattu.fi/mika-on-yllaripipo/

Tammikuussa saimme myös ison pipotilauksen, joka toimitetaan ensi syksynä, siitä kuulette sitten myöhemmin lisää. 😉

Varainhankintaan on tulossa tällä viikolla uusi kevätkuvasto, siitä kerron facebookissa lisää heti kun saadaan kuvasto uunista ulos.

Tammikuu on siis taputeltu ja nyt lähdemme kevättä kohti taas entistä paremmalla meiningillä, koska kevätpipokausi on kohta täällä!

Mikä on Ylläripipo?

Nettihatun Sinikka rakastaa kankaita, niiden värejä ja kuvioita ja se näkyy Nettihatun verkkokaupassa laajana valikoimana erilaisia pipokuoseja. Parhaimmillaan kuoseja on ollut valikoimassa yli 100 ja se on aika paljon!

Minusta on ollut mahtavaa, kun on paljon valikoimaa, silloinhan asiakkailla on varaa mistä valita ja jokainen löytää varmasti mieluisen kuosin laajasta valikoimastamme. Tätä ajatusta olen vaalinut ja aina uudella innolla selannut tukkusivuja, joissa vilisee aina vaan entistä ihanampia kuoseja. Pää pyörällä olen tilannut tuota ja tuota ja vielä tuota. Nyt olen ajatellut siistiä valikoimaa ja tehdä tukkutilauksia hieman maltillisemmin, katsotaan kuinka pipotädin käy! 🙂

Vuosien varrella kuosi, jos toinenkin, on tullut ja mennyt. Kun jokaisesta kuosista tehdään neljä eri kokoista pipoa, alkaa hyllyt täyttymään aika vauhdilla. Pipoja on lopulta joka paikassa, hyllyt ja pöydän reunat täynnä, muutamia pipokappaleita jo verkkokaupasta poistuneista kuoseista. Yleensä poistan tuotteen verkkokaupasta siinä vaiheessa, kun sitä on jäljellä vain muutamia kappaleita hajakokoja. Tämä syystä, että yleensä asiakas kaipaa juuri tiettyä kuosia siinä koossa, jossa sitä ei ole enää saatavilla ja se tuottaa vain harmia kummallekin osapuolelle.

Jokaisen yksittäisen pipon päivittäminen verkkokauppaan on myös aikaa vaativaa puuhaa, joten mietin kuumeisesti ratkaisua, miten päästä eroon yksittäisistä pipokuoseista kätevästi ja nopeasti ja silloin syntyi ensimmäisen kerran tuote verkkokauppaan: PIPOPAKETTI! Muistaakseni pipopaketti sisälsi 3 pipoa ja hinta oli jotain 15-20€ tienoilla. Muistatteko te tarkemmin?

Pipopaketti eli aikansa, kunnes asiakkailta alkoi tulla viestiä, että voiko pipoja saada ostettua yksittäin, jos ei halua tilata 3 pipoa kerralla? No tottahan tämäkin onnistui! Kun pipopaketti poistui kuvioista, tilalle tuli yksittäin myytävät YLLÄRIPIPOT! Hiljattain ylläripipo sai vierelleen myös ylläripannan, asiakkaan toiveesta tämäkin.

Ideoin ja päivitin tuotteen kauppaan niin, että voit tilata tytölle tai pojalle pipon juuri siinä koossa kuin se sinulle sopii. Esim. Ylläripipo tytölle koossa 53-55cm tarkoittaa, että pipon koko on 53-55cm ja pipon kuosi on tytölle sopiva. Pannassa löytyy yksi koko, joka menee nuorille ja aikuisille.

Kaikki ylläripipot ovat uusia, priimalaatua, eli niitä ei ole tehty kakkoslaadun kankaista eivätkä ne ole myöskään asiakaspalautuksia. Asiakaspalautuksia tulee Nettihatulle muutenkin niin vähän, vain muutama kappale vuodessa, ettei niistä olisi myytäväksi asti! 😊 Kaikki pipokuosit ovat olleet Nettihatun verkkokaupassa myynnissä eli ne ovat tuttuja kuoseja kaikille teille.

Ylläripipon hinta on hurjan edullinen, vain 6,90€ kpl

Jos haluat hieman jännitystä elämään, niin ylläripipo tuo sitä kyllä tullessaan!

Nettihatun Sinikka valitsee pipot jokaiseen tilaukseen suurella jännityksellä ja toivoo sydämessään, että asiakas tykkää, kun saa ylläritilauksen avattua! 😊  Jännitystä siis molemmin puolin!

Oletko ajatellut hankkia ylläripipon itselle tai kenties kaverille lahjaksi? https://nettihattu.fi/tuote-osasto/yllatyspipot/

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla – työ sekä huvi!

Takana oli tiivistahtinen syksy ja odotin joululomaa innoissani. Pari viikkoa olisi aikaa vain nukkua, löhöillä, syödä hyvin ja tavata sukulaisia ja ystäviä. Olin myös haaveillut, että käymme miehen kanssa lomareissulla, jotta saisin kunnolla etäisyyttä työasioihin. Teemme kumpikin töitä kotona ja joskus rentoutuminen kotona on hieman haastavaa koska ajatukset meinaa karata vain tekemättömiin töihin.

Ompelimo sijaitsee kyllä ulkorakennuksessa ja sinne en yleensä eksy lomalla, mutta minun ja miehen toimistot ovat talon sisällä ja usein on todella helppoa istua tarkistamaan koneelta jokin tärkeä sähköposti ja samalla unohtua tekemään sitten rästihommia useaksi tunniksi. Tämä ei ole pitemmän päälle lomailua ollenkaan!

Mietimme reissua pohjoiseen Ylläksen suunnalle ja olimme jo varaamassa majoitusta sieltä. Samalla muistimme, että koneinvestointi on hoidettava tammikuun aikana ja tämä kyseinen kone on Helsingissä, josta se täytyy hakea omalla autolla koska käyttöönotto ja koulutus tulisi tällä tavoin helpommin ja halvemmaksi.

Syksyn kiireiden jälkeen olin odottanut pääseväni rentoon lomamoodiin viikoksi, mutta tiesin ettei aika riitä lomailuun ensin pohjoisessa ja sitten etelässä. Kuusamosta etäisyydet Leville ja Helsinkiin ovat sen verran pitkät, että aikaa matkustamiseen pitää varata useampi päivä. Teimme kompromissin ja päätimme yhdistää työn ja huvin, eli lähdimme reissuun suuntana Helsinki! Lomalle ja hakemaan samalla uusi kone! Eikö ollutkin hyvä idea? 😊

Tällä kertaa päätimme ajaa Oulun kautta, jotta nuorin tyttömme pääsi samalla kyydillä kaverin luo vierailemaan. Me jatkoimme matkaa Oulusta kohti Kokkolaa, jossa yövyimme ensimmäisen yön. Eka yö meni vähän totutellessa uuteen paikkaan eikä uni oikein maistunut kunnolla. Reissujännitystä varmaan.

Matka jatkui Kokkolasta Helsinkiin, jonne saavuimme toisen päivän iltana. Lepäilimme illan hotellissa ja otimme rennosti. Aamupala hotellissa oli todella runsas ja herkullinen. Minusta lomalla parasta on istua valmiiseen pöytään. Siinä on kaikki valmiina eikä itsellä tarvitse laittaa tikkua ristiin. Se on harvinaista herkkua ja minä nautin täysin siemauksin! 😊

Konekaupoille lähdettiin maanantaina aamupäivästä ja siellä vierähtikin useampi tunti asian parissa. Kaikki oli uutta ja jännittävää ja kuinka hienoja logoja tämä uusi kone tekeekään! Olemme ottaneet moniväriset logot aiemmin alihankintana, mutta päätimme investoida nyt tuohon huippulaitteeseen eli suurkuvatulostimeen, jotta saamme tehtyä logot jatkossa itse. Toimitusaika sekä tarjouksen antaminen asiakkaalle nopeutuu, kun ei tarvitse odotella logoja toiselta paikkakunnalta saapuvaksi. Jes! Nyt voitte laittaa tarjouspyyntöjä tulemaan, jos haluatte monivärisiä logopipoja porukallenne!

Konehankinta päätettiin yhteistuumin ja kaupat lyötiin lukkoon. Samalla hetkellä konekauppias mainitsi, että kone ei saisi olla kovin pitkään ilman virtaa eikä sitä suositella säilytettävän kylmässä.

Äh, meillä oli ollut ajatuksena, että jatkamme lomaa vielä kolme yötä kone peräkontissa, mutta suunnitelmiin tuli kerralla muutos. Tässä hetkessä sitä miettii, että oliko se loman ja työn yhdistäminen sittenkään järkevää? Useinkaan ei, koska loma ei tunnu lomalta, jos tekee samalla töitä.

Pakkasimme laitteen autoon ja auton peräosa olikin täynnä tavaraa kattoon saakka, mutta kaikki mahtui onneksi kyytiin. Pohdimme, että ajammeko suoraan Kuusamoon, mutta matka on niin pitkä, että päätimme tehdä välipysähdyksen Kuopioon. Kuopiossa menimme hotelliin ja saimme myös auton lämpimään parkkihalliin yön ajaksi säilöön. Kone turvassa ja asia kunnossa siltä osin.

Matkalla Kuopiosta Kuusamoon katselimme yöpymisvaihtoehtoja uudenvuoden viettoon ja kaikki tuntui olevan täynnä. Vaihtoehtona oli vain lähialueet Salla-Suomu-Rovaniemi, koska emme olisi jaksaneet ajaa Kuusamosta enää kovin paljon kauemmas. Reissu Helsinkiin ja takaisin vie kyllä voimia ja istuminen on välillä aika puuduttavaa. 😊

Kotiin päästiin noin klo 17 aikaan ja koneen kantaminen sisälle ja asettelu vei sen verran aikaa, että päätimme viettää uuden vuoden kaksin kotona, Waldo-koira seuranamme. Nuoriso oli lähtenyt omille menoilleen ja me nautimme hiljaisuudesta ja kotilomasta tekemällä palapeliä ja juttelemalla. Kävimme illan aikana pitsalla ja samalla satuimme näkemään osan Kuusamon kaupungin ilotulituksesta.

Hyvää Uutta vuotta 2020!

Moottoripyörämatka Norjaan

Nettihatun yrittäjien kesälomareissu päätettiin tehdä Norjaan moottoripyörillä ja ajankohta valittiin hyvien säiden mukaan. Tänä kesänä matkasta teki erilaisen se, että perheemme nuorin tyttö halusi matkalle mukaan. Pyörään ei mahdu kuin kaksi, joten houkuttelimme moottoripyöräilevän poikamme mukaan, jolloin pyöriä olisi kaksi ja näin tytölle löytyi kyytiläisen paikka. Nuorin tyttömme on myös suhteellisen kokenut moottoripyörällä matkustaja, joten uskalsimme ottaa hänet reissuun mukaan. Reissun suunnittelu aloitettiin paria viikkoa ennen lähtöä ja matkaan lähdettäisiin säävarauksella. Aluksi mietimme, minne päin Norjaa menisimme. Kohteeksi valikoitui reitti Bodon korkeudelta kohti etelää lähtevä, rannikkoa seuraileva maisematie Fv 17, Helgelandskysten nimeltään. Reitti päättyy Trondheimin tienoille ja siitä oli tarkoitus poiketa Kristiansundiin ja Atlantic Roadin kautta koukaten takaisin kohti kotia. Siirtymäetapit Norjaan ja takaisin tehtäisiin Ruotsin Haaparannan kautta. Majoituksia varasimme etukäteen vain ensimmäiseksi yöksi ja jatkomajoitukset päätimme varata ajopäivien aamuna, kun nähdään tulevan päivän reitti. Booking.comia käyttäen se on vaivatonta.
Matkasuunnitelmaa tehdessä olimme jälleen kerran turhan optimistisia päivän ajomatkojen suhteen, kun otetaan huomioon Norjan mutkaiset vuoristotiet lauttamatkoineen ja tunneleineen. Etenkin lauttamatkoja sisältänyt osuus yllätti hitaudellaan.
Vielä ennen reissua piti huoltaa pyörät ja varustaa ne reissua varten. Yhdessä pyörässä on kolme laukkua ja kahden matkustajan viikon tavarat piti mahduttaa näihin kolmeen laukkuun, siinä saavat jäädä illallisasut ja ylimääräiset tavarat kotiin ja ajokengät saavat kelvata iltakävelyille kaupungilla, ainakin miehillä. Matkaan pitää mahtua ensiaputarvikkeet, hieman työkaluja, useita vaihtovaatteita ja lisälämmikettä esim. merinovillasta. Sekin on koettu, että heinäkuussa Norjassa ei yksi vaatekerta ole riittänyt. Loppuhetkillä vielä huomasimme, että kahdelta puuttuvat sadeasut mutta onneksi ne ehtivät tipahtaa postiluukusta juuri ennen starttia. Sadeasut ovat motoristille yksi tärkeimmistä mukavuustekijöistä, kun ajetaan sään armoilla aivan eri tavalla kuin autoillessa. Tärkeä varuste on myös kypäräpuhelin, jotta matkan aikana me kaikki neljä voimme kommunikoida keskenämme yhtäaikaisesti samalla kanavalla, pyytämään stoppia, varoittamaan perässä tulevaa jne.
Noniin, kaikki valmista matkaa varten, seuraavaksi matkapäiväkirja:

Päivä 1 – Kuusamo – Arjeplog, Ruotsi n 700 km
Nyt lähdetään matkaan, viimeisen tsekkauksen jälkeen kaikki on valmista ja starttasimme Kuusamosta klo 09.00 kohti Ruotsin Haaparantaa, josta suuntasimme Arjeplogin kuntaan ensimmäiseen yöpaikkaan, kauniille Krajan leirintäalueelle, joka sijaitsee järven rannassa kylän läpi kulkevan tie-95 varrella. Siellä meille oli varattuna 4 hengen mökki omalla suihkulla ja keittiöllä. Ensimmäisen ajopäivän sää oli kauniin aurinkoinen ja lämpötila oli noin +20 astetta. Matka Haaparantaan oli tuttu ja sujui nopeasti parilla kahvistopilla. Ruotsin puolella matka jatkui kohti Luulajaa. Tie oli motoristeille turvallinen riista-aitoineen ja keskikaiteineen. Perillä Luulajassa vietimme sitten tunnin lepotauon, ruokailimme ja tankkasimme pyörät. Matka jatkui täysin vatsoin ja aurinkoisin mielin kunnes Älvsbyn kunnan kohdalla etelän suunnalta saapui saderintama. Tämän sateen piti etukäteen säätiedotuksia tulkittuamme olla lähestulkoon ainoa reissulle sattuva sade, sillä Pohjois-Norjaan oli koko matkamme ajaksi luvattu 22-26 asteen lämpötiloja ja suhteellisen tuuletonta säätä. Tähän sateettomuuteen ei Norjan matkaaja, etenkään motoristi voi tuudittautua, joten hyvin valmistautuneina kaivoimme Gulf-asemalla kaikille sadeasut, ainakin sadetakit ylle ja matka jatkui. Vettä tuli noin 100 km matkan Arvidsjauriin saakka varsin runsaasti, välillä satoi rakeita ja kuskeilla oli rystyset kovilla ohuiden kesämallisten ajokäsineiden alla. Sade kasteli käsineet, tuubihuivit ja osittain housut kyytiläisiltä jotka sadehousuja eivät laittaneet. Perille Krajan leirintäalueelle päästyämme sade oli jo väistynyt ja mökissä motoristeja odotti mieluisa yllätys, tilava kuivauskaappi, johon kaikki kamat saatiin kuivamaan. Söimme iltapalaa ja tutustuimme jalkaisin leirintäalueeseen.

Päivä 2 – Arjeplog Ruotsi – Reipå Norja n. 380 km + ilta-ajelut

Aamulla 09.00 starttasimme jälleen pyörät pakattuamme ja suuntasimme kohti Norjan Fauskea, josta alkaisi matkamme varsinainen kohde, Helgelandskystenin maisematie Fv17. Pakkaamisesta pitääkin mainita, että motoristi pyrkii jättämään kaiken ”turhan” tavaran pois koska tavaratilat ovat hyvin rajalliset. Kuitenkin laukut tulevat aina aivan täyteen ja käytännössä joka yöksi kaikki vaatteet, pyyhkeet, lakanat ja makuupussit on purettava eli joka ikinen aamu matkatavarat pakataan taas kyytiin yhtä huolellisesti kuin lähtöpäivänä kotona.
Kohti Norjan rajaa tultaessa maisemat alkoivat tutulla tavalla muuttua ensin mäkisiksi ja pikkuhiljaa vuoristoakin alkoi näkymään. Tie oli jo huomattavasti kapeampi ja mutkaisempi joten sovimme, että nyt otetaan ns. maisemavauhti käyttöön, porojakin oli teiden varsilla vielä Ruotsin puolella. Tuo maisemavauhti tarkoittaa meille sitä, että ajamme tietenkin nopeusrajoitusten mukaisesti, mutta hienon paikan tullessa vastaan oltaisiin valmiina nopeaan pysähtymiseen, jotta saadaan kuvata upeita maisemia. Norjalle tyypilliseen tapaan nämä hienot paikat tulevat usein todella yllättäen jonkin mutkan tai tunnelin jälkeen ja niissä on levikkipaikat pysähdystä varten. Usein levikki on pieni ja tehty mutkan ulkosyrjälle vuoren jyrkänteen reunalle, jännittäviä hetkiä siis stopata nopeasti ja ainoastaan pieni kaide erottaa pyörän ja rotkon.
Aloimme saapua Saltenin alueelle, Nordlandin läänin Fauskeen, josta tämä tie Fv17 alkaa. Meidän tarvitsi ajella käytännössä tästä etelän suuntaan seuraten tiemerkkiä, jossa luki tuo tienumero ja Helgelandskysten – teksti, joka kertoo matkaajalle, että ollaan Norjan kansallisella maisematiellä, rannikkoreitillä.
Ensimmäiseksi ajettiin Salstraumenin salmen ylittävä 768 metriä pitkä ja 40 metriä korkea silta (Lofooteilla taisi olla vielä pari tätäkin pidempää siltaa). Sillan alla salmessa kuohui todella voimakas vuorovesivirta ja kuohuminen näkyi suurina pyörteinä. Tässä on kuulemma yksi maailman voimakkaimmista vuorovesistä. Sillalla oli paljon jalkautuneita turisteja kuvaamassa. Mekin pysähdyimme salmen toisella puolella tankkaamaan pyörät ja ihmettelemään ja kuvaamaan paikan kauneutta.

Jatkoimme matkaa kohti aamulla varattua seuraavaa leiripaikkaa, joka sijaitsi tällä kertaa Reipåssa. Lämpötila nousi liki hellelukemiin ja ajaminen oli lämpöisen leppeää. Teimme lukuisia stoppeja hienojen jyrkänteiden ja vuonojen kohdille kuvailemaan ja lepyttelemään vienon tuulen henkäillessä. Oikealla puolellamme oli koko ajan tyynet Norjanmeren turkoosinvihreät vedet vuonoissaan ja välillä näkyi hienoja hiekkarantoja. Reipån lähistöllä alkoi jo näkymään laaja Pohjois-Atlantin ulappa.
Tämän ajopätkän aikana tunnelit tulivat todella tutuiksi, pisimmät olivat noin 9 km pituisia ja vuorten läpi mennessään niissä lämpötila putosi jopa +10 asteen paikkeille ja ilma oli kosteaa. Kontrasti oli huikean hauska, kun pimeästä tunnelista tultiin 15 astetta lämpimämpään ulkoilmaan ja auringonpaisteeseen. Tätä tuoksua ja ilman lämpötilan vaihtelun tunnetta ihollaan ei autoillessa voi kokea, vaan se on moottoripyöräilyn etuja. Saavuimme erittäin kauniiseen vuorten reunustamaan majapaikkaamme, Reipå campingiin. Vuokraamamme 4 hengen punainen mökki sisälsi jälleen suihkun ja keittiön.

Asetuimme taloksi ja välipalan syötyämme aurinkoinen, tyyni sää houkutteli vielä tekemään noin 100 km ilta-ajelun läheiselle Storglomvatnetille ihailemaan hienoa kirkasta vuorilta laskevaa jokea ja Norjan suurimmalle tekovesialtaalle hienoja maisemia katsomaan.

Tekoaltaalle ylängölle vievä tie oli päällystetty ja nousi valaisemattoman noin kilometrin pituisen tunnelin läpi, jonka lattia oli erittäin epätasainen ja urainen. Itse tekoaltaan padon päälle ei aika riittänyt kiivetä ja meillä oli jo hieman vilu kun campingiltä lähtiessä pukeuduttiin +25 asteisen ilman mukaisesti ja ylhäällä tuuli lämpötilan ollessa + 13 astetta. Ajelimme kieli keskellä suuta tunnelien ja upeiden maisemien ympäröimänä alas ylängöltä ja lähimpään markettiin illallis- ja aamupala-ostoksille. Mökillä ruokailun ja suihkun jälkeen uni maistui.

Päivä 3 – Reipå – Mo i Rana – Mosjoen n. 300 km + lautat

Tämä ajopäivä oli hieman erilainen, koska se sisälsi kaksi lauttamatkaa, toinen 15 min ja toinen 60 min kestoisia. Lauttamatkat olivat sen verran hitaita odotuksineen, että päätimme tällä erää ajopäivän jälkeen päättää Helgelanskystenin ihastelun ja siirtyä Mo i Ranan kautta sisämaan suuremmalle tielle ja suunnata kohti Tromdheimia ja Kristiansundia jossa olisi huikeat Atlantic Roadin sillat meitä odottamassa. Tulimme siis ajaneeksi Helgelandskystenin pohjoisen osan, eteläisen osan lauttamatkoineen jätämme tuleviin kesiin.
Leiripaikalta suunnilleen tunnin ajomatkan jälkeen avautui huima näkymä Holandsfjorden vuonon yli näkyvälle Svartisen vuoristojäätikölle.

Vuonon takaiselle helteiselle parkkipaikalle näkyi Svartisenin osa nimeltään Engabreen, virtamainen vuoristojäätikkö, jolle parkkipaikalta tehtiin ohjattuja patikointiretkiä, ensin veneellä vuonon yli. Emme tehneet patikointiretkeä aikataulullisista syistä, lisäksi yli hellerajan kivunneen lämpötilan seurauksena olimme jo aamusta kuumissamme ja halusimme nopeasti lauttamatkalle viilentymään. Pidemmällä lauttamatkalla saimme kunnon kahvit ja kaivattua viilennystä yläkannen tuulen tuiverruksessa. Taivas oli syvän sininen ja melkein pilvetön.

Lautan jälkeen tie seuraili vuonojen rantoja ja Maelan kohdalla siirryimme tielle 12, joka seuraili Ranfjorden vuonoa Mo i Ranan kaupunkiin. Siellä pidimme lepotauon, ruokailimme ja tankkasimme pyörät. Mo i Ranasta jatkoimme matkaa E6:sta pitkin kohti Mosjoeta, jossa meitä odotti hotellivaraus. Varausta tehdessämme viivyttelimme sen verran, että aamupalan sisältänyt viimeinen yöpymisvaihtoehto booking.comissa oli myyty loppuun, toki yö oli huomattavasti halvempi ilman aamupalaa, mutta päätimme ratkaista sen sitten kohteessa. Heti tien E6 käännyttyä vuonolta kohti sisämaata alkoi tien vierustalla virrata vuonolle laskevia matalia kivipohjaisia suurehkoja jokia, joissa siellä täällä näkyi kalastajia. Uskomatonta miten kirkasta vettä, joka paikassa erotti joen pohjan. Tie oli motoristille mieluinen, mutkainen ja hyväkuntoinen sekä liikenne nopeaa poisluettuna tietyöosuudet.

Mo i Ranan ja Levangerin välisellä E6:n osuudella oli käynnissä suuret pari vuotta kestävät kunnostukset, jossa jyrkkiä mutkapaikkoja korvattaisiin suorilla tunneliosuuksilla. Tietyöt hidastivat lopulta kuitenkin aika vähän, muutamia liikennevaloja oli räjäytysten vuoksi, jolloin vain toinen kaista käytössä. Tämä ajopäivä oli Norjan osuuden kuumin ja hitain ajomatkassa mitattuna. Kun pääsimme perille ajopäivän yöpymiskohteeseen, navigoimme hotellin osoitteeseen ja huomasimme saaneemme viestin, jossa käskettiin soittaa respan numeroon. Soitto respaan ja meille tuotiin avaimet. Itse hotelli sijaitsi kilometrin päässä meille varattujen huoneiden kiinteistöstä, mikä selitti aamupalan vaihtumisen aamupalattomaan vaihtoehtoon. Kivenheiton päästä hotellista sijaitsi kuitenkin huoltoasema, josta haimme aamuksi hieman purtavaa ja sovimme, että syödään sitten aamupala matkan varrella. Itse huoneet olivat oikein siistit ja viihtyisät.

Päivä 4 – Mosjoen – Trondheim n. 400 km

Aamu aloitettiin hieman kevyin eväin ja reissun toinen sateenuhka väijyi yllämme. Säätiedotus ei tosin luvannut kuin pientä sadetta, mutta päätimme kuitenkin laittaa täydet sadetamineet päälle. Ja kyllä muutama pisara vettä saatiin kunnes pilviverho alkoi rakoilla etelän suunnassa. Lämpötila nousi nopeasti yli 20 asteen ja pysähdyimme huoltoasemalle keventämään varusteita. Samalla nautittiin “aamupalaksi” jäätelöt, jonka aikana keli muuttuikin taas helteiseksi.

Matkamme jatkui kohti Trondheimia tien kaarrellessa maalaismaiseman halki. Vuorijonot vaihtuivat kuusikkoiseksi, kumpuilevaksi metsämaaksi, joita katkoivat alavien osuuksien viljelyspellot maatiloineen. Matkanteko oli itse ajamisesta nauttiville motoristeille mieluista ja sujuvaa ilman mitään ruuhkia tiellä. Matkalaisten takalistot alkoivat tässä vaiheessa olla sen verran kovilla, että taukoja pidettiin usein, vähintään yksi stoppi sadalle kilometrille, huoltoasemilla tankaten pyörät ja matkaajille hodarit. Käytössämme olevat moottoripyörät ovat 1200 kuutioisia matkaenduroita, mutta adventure-mallia, joissa satulat eivät ole kovin leveitä eivätkä pehmeitä.

Illalla Trondheimissa odotti hotellivaraus. Hotel St. Olav oli siisti ja rauhallinen paikka. Pyöräparkki järjestyi sisäpihalta ja matkaa keskustaan oli 800 metriä. Pesulla käynnin jälkeen laitoimme kevyttä vaatetta ylle ja lähdimme katselemaan kaupungin nähtävyyksia.

Aluksi menimme Italialaiseen pizzeriaan syömään, kadunvarren terassipaikat olivat täynnä, joten pääsimme hellepäivän lämmittämään ravintolaan sisälle. Hieman tukalaa oloa korvasi kyllä erinomaiset pizzat ja palvelu. Trondheimin kaupunki on yli tuhat vuotta vanha ja löysimme muutamia vanhoja rakennuksia kuvattaviksi sekä hienon 1000-luvulta peräisin olevan Nidarosin tuomiokirkon, jota pidetään Norjan merkittävimpänä kirkkona sekä yhtenä Pohjois-Euroopan suurimpina kirkkorakennuksina.

Päivä 5 – Trondheim – Lycksele Ruotsi n. 600 km
Tänään meidän piti ajaa Kristiansundiin ja siellä sijaitsevalle Atlantic Roadille, joka olisi yksi motoristin ”päänahoista”, mutta harmiksemme etelästä käsin rannikkoa pitkin lähestyi voimakas sade- ja pilvirintama, jolloin meren päällä 8 kilometriä kulkevan, suurelta osin silloista koostuvan majesteettisen kohteen kokemus ja kuvaaminen olisi jäänyt laimeaksi vesisateessa rämpimiseksi, joten tämä kohde jouduttiin siirtämään toistaiseksi tuleviin reissuihin. Päätimme lähteä kotimatkalle. Kotimatka alkoi mukavan leppoisassa säässä kolmen suomalaismotoristin ryhmän jatkona. Pysähtelimme omaan tahtiin, mutta Åren jälkeenkin osuimme samalle reitille Lyckseleen mennessä. Sisämaahan matkatessa lämpötila vain nousi, huideltiin jo 27-30 asteen välillä ja asusteita vähennettiin ja ajopukujen tuuletukset otettiin maksimaalisesti käyttöön. Itse ajopuvut ovat tärkeitä pitää yllä niiden sisältämien suojien takia. Illasta saavuttiin Lyckseleen, jossa odotti siistit hotellihuoneet sisältäen aamupalan. Ajopäivän päätteeksi söimme keskustassa ja päätimme yhteistuumin ajaa seuraavana päivänä kotiin saakka. Reissumme lyheni yhdellä päivällä Antlantic Roadin peruuntumisen takia.

Päivä 6 – Lycksele – Kuusamo n. 750 km
Ajomatkassa mitaten tästä päivästä tulisi kaikkein pisin ja myös lämpimin, mutta siitä suoriuduimme yllättävän hyvin, koska tiet olivat Norjaan verrattuna nopeita ajaa. Aurinko paahtoi ja varjossa lämpötila 27 astetta, paisteessa tummaa asfalttia vasten jotain vielä reilusti enemmän. Haaparannassa teimme tuliaisostokset ja sitten Rovaniemen kautta Kuusamoon. Koko reissun aikana ajoimme kahteen kertaan ainoastaan Haaparanta – Luulaja välisen tien, keskellä Ruotsia risteävät pienemmät tiet olivat yllättävän miellyttäviä ajaa, mutkaisia ja vähän liikennettä. Saavuimme kotiin illalla kymmenen aikaan. Olo oli väsynyt mutta onnellinen. Reissu oli mennyt todella hyvin ja kaikki olivat tyytyväisiä. Ensi kesänä uudet reissut taas odottaa…