Muhkea uutuus asusteisiin – Käsin kudotut Villapipot

Kotimainen käsityö on Nettihatulle sydämen asia. Sitä se on ollut alusta alkaen ja tulee myöskin olemaan. Kaikki mitä teemme ja valmistamme pipotehtaalla, perustuu siihen, että se on valmistettu käsityönä Suomessa, tässä rakkaassa kotimaassamme.
Olen todella innokas käsityöläinen sekä töissä, että vapaalla ja se näkyy myös Nettihatun somekanavissa erilaisina postauksina tai stooreissa, koska en malta olla jakamatta kaikkea värikästä ja ihanaa tekemistä, mitä milloinkin olen värkännyt. Tykkään ommella, virkata ja kutoa ja teen näistä aina sitä, mikä milloinkin innostaa. 😊
Olen kutonut vuosien aikana paljonkin, mutta pääasiassa tuotteet on olleet villasukkia kaikissa eri väreissä ja kuvioissa mitä 7 veljestä villalangoissa on ollut tarjolla. Minulla oli tapana ostaa melkein joka kauppareissulla uusi väri seiskaveikasta ja siitä sitten kudoin sukat, kenelle ne milloinkin tulivat tarpeeseen. Mutta sitten kävi niin, että sukkia tuli yli oman tarpeen ja aloin jakamaan niitä sukulaisille myös. Suurin osa minun suvustani kutoo sukkansa itse, joten osa jäi myös käsityökoriin odottamaan käyttäjäänsä.
Viime syksyn alussa anoppini kutoi minulle ja Jarnolle villapaidat eli Riddarit ja nimi tälle villapaidalle tulee tuosta kuviosta. Kun otimme kuvia noissa villapaidoissa merinovillapipot ja kaulurit päällä, someväki innostui kuvista toden teolla. Joku kysyikin, olenko kutonut paidat itse ja samalla hetkellä innostuin, että kokeilen kutoa villapaidan ja katsoa, mitä siitä tulisi. Onneksi anopilta voin kysyä neuvoa, jos ongelmia ilmenee.
Mutta sehän lähti sujumaan todella hyvin, koska villapaidan kutomisessa tärkeintä oli seurata ohjetta vain tarkasti ja homma eteni todella vauhdikkaasti. Näin alkoi syntymään Riddari-villapuseroita, joita olen tähän mennessä kutonut 7 valmiiksi ja kahdeksas on juuri puikoilla. Tavoitteenani on, että kudon kaikille perheenjäsenille paidat ja otamme sitten yhteiskuvan villapaidat päällä! Periaatteessa kaikilla olisi jo paidat, ellen olisi tehnyt itselle useamman villapaidan heti alkuun. 😊

Syksy eteni vauhdilla ja illat vain pimeni ja minä kudoin villapaitoja illat pitkät työpäivän jälkeen, mutta Jarno istui välillä hiukan toimettomana vieressä. Yksi päivä silmiini sattui uutinen kutovasta miehestä ja vinkkasin Jarnolle, josko hänkin innostuisi kutomaan. Mutta villapaita tuntui liian isolta haasteelta kaverille, joka ei ole ennen kutonut yhtään silmukkaa.
Mietimme hetken, mistä olisi hyvä aloittaa ja sittenpä se putkahti: villapipo, koska mehän olemme myös pipokauppa. Jos sattuu, että villapipoja alkaa tulla kovallakin tahdilla, niin voimme sitten myydä niitä Nettihatussa! Hieno idea kerrassaan ja tästä innostuneena läksimme lankakaupoille ja puikkojen ostoon.
Langaksi valikoitui Novitan Hygge Wool, joka on ihanan pehmeä 100% villalanka.
Kutominen aloitettiin tietenkin silmukoiden luonnista ja Jarno on kyllä hyvä ja kärsivällinen oppilas. Silmukoiden teko alkoi sujumaan ja päätimme kutoa ensimmäisen pipon ihan vain oikealla, että tulee tuntumaa kutomiseen ja saman toisto helpottaa oppimista. Siitä se lähti syntymään, tummansininen villapipo Jarnolle itselle. Voittajafiilis oli todellinen, kun pipo oli valmis ja pääsimme kuvaamaan sitä pakkasilmaan ulos!

Seuraava askel olikin opetella sitten kutomista oikein ja nurin vuorotellen ja kappas kummaa, siitä se lähti soljumaan hitaasti mutta varmasti. Kävimme päivittämässä lankavarastoa ja ostimme myös pyöröpuikot, joilla kutominen on näppärämpää kuin pelkillä puikoilla. Ensimmäiset kolme pipoa valmistuivat meidän tytöille ja olisittepa nähneet tyttöjen ilmeet, kun he saapuivat joulun viettoon ja pipot odottivat valmiina. Tytöt olivat ihan myytyjä, iskän kutomat ikiomat pipot, ihanaa! 😊

Villapipo on muhkea ja pehmeä ja sen reuna käännetään kaksin kerroin, jolloin se näyttää tosi kivalta ja tyylikkäältä ja piposta tulee lämmin. Kudotussa pipossa on kuitenkin sellainen ominaisuus, että se hengittää neuloksen ”raoista”. Jokainen villapipo on uniikki kappale, jossa näkyy kutojan oma kädenjälki. Pipossa on yksi koko, joka sopii noin 55-60cm päähän meidän testien perusteella. Villapipo joustaa kivasti.
Villapipoon ei ommella erillistä vuorta, koska villalanka on pehmeää, eikä kutita käytössä. Villapipolle suositellaan ensisijaisesti tuuletusta tai jos näkyvää likaa on tullut, niin pipon voi pestä pesukoneessa villapesuohjelmalla 30 asteessa.
Lopulta kerroin somekanavissa Jarnon uudesta harrastuksesta ja monet mukavat kommentit ja tsempit loivat lisää uskoa tekemiseen. Siinä me istuimme usein sohvalla vierekkäin ja kudoimme vain. Minua hymyilytti, koska en olisi ihan äskettäin vielä uskonut näkeväni Jarnoa kutomassa, mutta ehkä ennemmin ei ole ollut aikaa tälle asialle.

Homman jatkuessa tulee jälleen tilanne, että pipoja alkaa valmistumaan Jarnolta ja minulta siihen tahtiin, että päätämme kokeilla niiden myyntiä myös Nettihatun verkkokaupassa.
Ainoa haaste tässä on se, että villapipolle tulee hintaa, koska tarvikkeet maksavat aika paljon ja aikaa kuluu myös suhteellisen paljon yhden pipon kutomiseen ja kaikki tämä pitää laskea tuotteen hintaan, veroja, kuluja ja palkkoja unohtamatta.
Laskimme villapipolle hinnan niin, että sitä oikeasti voisi tehdä yrityksenä, jos kysyntää olisi. Villapipon hinnaksi laitoimme 69€ joka sisältää toimituskulut postipakettina.
Yrittäjällä jokaisen tuotteen hinnasta maksetaan arvonlisävero 24% joka tekee villapiposta noin 14€ ja toinen kuluerä on tuo toimitusmaksu, joka tekee reilu 8€ per lähetys. Ja tähän päälle lankakulut, palkat ja muut kulut.
Päätimme silti kokeilla uuden tuotteen myyntiä ja katsoa mitä siitä tulee. Seuraamme mielenkiinnolla, miten villapipojen tarina lähtee elämään ja teemme sitten ratkaisuja tulevasta sen perusteella.

Ensimmäiset villapipotilaukset kilahtivat heti tuotteiden julkaisun jälkeen verkkokauppaan, joten voimme sen perusteella ajatella, että ainakin muutamat kaverit ovat innostuneet muhkeista villapipoista! 😊

Tule sinäkin tutustumaan Nettihatun uniikkeihin villapipoihin tästä: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/kasinkudotut-villapipot/

Heijastavat koirarotupipot – ihana erilainen päähine!

Nettihatulla on ollut alusta asti valikoimassa yksivärisiä trikoopipoja ja asiakkaiden toiveista aloimme painamaan niihin myös heijastavia kuvioita. Onhan heijastava pipo todella mahtava keksintö tänne pimeään Pohjolaan!

Pipo tulee laitettua päähän ulos lähtiessä ja kun siinä on kaunis kuvio ja se on vielä HEIJASTAVA, niin se antaa mahtavasti lisänäkyvyyttä liikenteessä liikkuessa. Auton valojen osuessa pipon kuvioon, se toimii aivan kuin heijastimena. Toki suosittelemme käyttämään aina myös oikeaa heijastinta lisäksi.

Jossakin vaiheessa tuli jälleen asiakkailta viestiä, että saisiko valikoimaan koirarotupainatuksia ja hetken pähkäiltyämme asiaa, Jarno huomasi, että piirrettyjä koirarotusilhuettikuvia voi ostaa taiteilijoilta omaan käyttöön ja näin heijastavat koirarotupipot tulivat Nettihatun verkkokauppaan myyntiin.

Osa roduista on matkan varrella muokattu ja piirretty tähän päivään sopiviksi. Tämäkin asia tulee hyvin ilmi, kun asiakkaat kertovat, ettei jokin rotukuva vastaa ihan oikeaa. Olemme etsineet sitten lisää kuvia ostamastamme kirjastosta tai piirtäneet asiakkaan lähettämästä koiran kuvasta rotukuvan uudestaan. Toki piirtäminen tapahtuu sillä ehdolla, että rotukuva laitetaan sitten myyntiin Nettihatun verkkokauppaan, koska piirtäminen vie aika paljon aikaa.

Nyt koirapipoihin saa valittua tassupainatuksen pipon toiselle sivulle ja lisäksi vielä nimipainatuksen halutessaan. Pipovärejä löytyy 11 erilaista ja uusin pipoväri on Metsänvihreä. Se on ollut todella tykätty tämän syksyn aikana. Rotukuvia löytyy tällä hetkellä noin pari sataa ja lisäämme niitä kysynnän ja toiveiden mukaan.

Te asiakkaat olettekin laittaneet rohkeasti viestiä, mitä rotuja kaipaatte ja me yritämme parhaamme mukaan löytää rotukuvat ja toteuttaa toiveenne. Näin koirarotukuvioiden tarjonta paranee koko ajan.

Koirarotupipoista löytyy myös talvipipo, eli siinä on lämmin ja pehmoinen mikrofleecevuori. Talvipipossa pipovärejä löytyy 3 erilaista: musta, tummanharmaa ja tummanvioletti.

Tutustu tästä talvipipoon: https://nettihattu.fi/tuote/talvipipo-heijastavalla-koiralogolla/

Asiakkailta on tullut myös paljon ihania koiran kuvia Facebook päivityksiimme ja niistä olemme todella iloisia. Koiraystävämme ovat meille kaikille niin tärkeitä ja ne tuovat iloa ja onnea arkiseen aherrukseen.

Meidän perheessä on yhteensä 3 koiraa, meillä oma bretoni Rudi ja tytöllä 2 villakoiramixiä: Waldo ja Coco, jotka sulattavat sydämet samalla sekunnilla, kun ovesta pomppailevat sisälle. Kolmen koiran kanssa elämä on välillä aika sirkustakin, mutta iloista sellaista ja onneksi se on meillä aina vain hetkellistä! 😉

Tervetuloa tutustumaan koirarotupipoihin tästä: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/heijastinpipo-koiralogot/

Asusteiden aatelia – pehmeää ja lämmintä merinovillaa!

Nettihatulla on ollut jo useampana syksynä ja talvena valikoimassa merinovillapipoja ja kaulureita ja tämäkään syksy ei tee siitä poikkeusta.

Mutta tänä syksynä julkaisimme ne tavallista aikaisemmin verkkokauppaan ja olin yllättynyt, kuinka innokkaasti te otitte ne vastaan. Olipa hyvä, että joku asiakkaista kyselikin jo niitä, joten päätin vauhdittaa merinovilla-asusteiden valmistusta ja julkaisua.

Käyttämämme merinovilla on pehmeää, hengittävää ja erittäin joustavaa ja sopii juuri siksi niin hyvin pipoihin ja kaulureihin. Merinovilla imee hyvin kosteutta, pysyen silti kuivan ja lämpimän tuntuisena.  Asusteissa tämä ominaisuus on todella miellyttävä ja tärkeä. Merinovilla on villalaaduista pehmein, joten se ei myöskään kutita eikä hiosta, vaan tuntuu aina miellyttävältä ihoa vasten. Käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata.

Merinovillaisille asusteille suositellaan pääsääntöisesti tuuletusta, koska merinovilla on luonnostaan antibakteerista. Tarvittaessa asusteita voi myös pestä hellästi käsin tai koneessa villaohjelmalla max. 30 asteessa. Kevyt linkous on sallittu mutta ei rumpukuivausta. Kuosittele asusteet kosteana ja anna kuivaa ilmavasti.

Kaikki merinovillatuotteemme valmistetaan Kuusamossa Nettihatun omalla pipotehtaalla. Jokainen tuote leikataan ja ommellaan siis käsityönä. Yksivärisissä merinovillapipoissa on yksi koko, joka sopii noin 56-60cm päänympärykselle oikein hyvin, koska merinovilla on joustavaa. Päädyimme tähän kokoratkaisuun ainakin toistaiseksi varastonhallinnan näkökulmasta. Merinovillapipot ja kaulurit ovat kaksinkertaista merinovillaa ja pipon malli on päälaelta pyöreänmallinen.

Kuviolliset merinovillakankaat ovat samoilla ominaisuuksilla kuin yksiväriset, mutta niissä joustavuus ei ole ihan samanlaista kudotun kuvion vuoksi, joten kuviollisista merinovillapipoista löytyykin kaksi kokoa, valitse koko oman päänympärysmitan mukaan. Jos päänympäryksesi on esim. 57cm niin silloin koko 56-58cm on juuri sopiva.

Kuosi- ja värivalikoima on vaihteleva myös merinovilla-asusteissa. Tämä kannattaa huomioida, jos ihastelet jotain tiettyä sävyä tai kuosia, nappaa se heti ostoskoriin koska sitä ei välttämättä saa enää myöhemmin.

Katso valikoima tästä: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/merinovillapipot-ja-kaulurit/

Alkusyksyn ulkoilut olemme tehneet ihanissa ja miellyttävissä merinovillapipoissa ja se kyllä toimii niin lauhkeammalla ilmalla kuin sitten talven kylmillä pakkasilla!

Pipojen ja kaulureiden lisäksi tuli toiveita merinovillapannoista ja säärystimistä. Nettihattu laittoi tietty tuumasta toimeen ja nyt näitäkin tuotteita saa tilattua verkkokaupasta.

Merinovillapanta on kaksinkertaista merinovillakangasta ja siinä on yksi koko, joka menee nuorille ja aikuisille. Pannan leveys on noin 9-10cm. Valikoima löytyy tästä: https://nettihattu.fi/tuote/merinovillapanta-yksivarinen/

Säärystimet ovat myös kaksinkertaista 100% merinovillakangasta, joka joustaa ja hengittää todella hyvin. Merinovillaiset säärystimet pitävät sääret ja nilkat lämpiminä ja näissäkin on yksi koko joka menee aikuisille. Säärystimen ympärysmitta on noin 24cm ja se venyy kyllä useampaan jalkaan meidän omien testien perusteella. Säärystin saa olla aluksi hiukan napakka, koska se löystyy hieman käytössä merinovillan antaessa hieman periksi. Säärystimissä on tällä hetkellä yksi korkeus, joka on 25cm.

Katso valikoima tästä: https://nettihattu.fi/tuote/saarystimet-merinovillaaa/

Tyylikkäät ja lämpimät merinovillaiset asusteet kruunaa syksyn ja talven pukeutumisen! 🙂

 

Riskitöntä varainhankintaa kotimaisilla HEIJASTAVILLA trikoopipoilla!

Vuosia sitten sain kyselyjä muutamilta koululuokilta, että olisiko heillä mahdollista myydä Nettihatun trikoopipoja ja tienata näin rahaa retkikassaan. Hetken pohdinnan jälkeen huomasin, että yksivärinen trikoopipo, johon painetaan heijastava kuvio, on loistava tuote varainhankintaan monestakin syystä.

Ensimmäinen juttu on tuo HEIJASTAVA painatus, joka tuo lisänäkyvyyttä liikenteessä, vaikka sitä ei saakaan kutsua virallisesti heijastimeksi.

Koululaisten lähtiessä koulutielle ja syksyn pimetessä, heijastaville tuotteille on todella tarvetta. Pipossa heijastava painatus näkyy ja pipo tulee laitettua päähän ulos lähtiessä lämmittämään päätä ja korvia. Yksivärinen pipo on tyylikäs ja heijastavan kuvion voi valita itse laajasta valikoimasta. Pipon värin voi valita 11 eri värivaihtoehdosta ja piposta kokoja löytyy 4, joten jokaiselle löytyy juuri sopivan kokoinen, omaan päähän istuva pipo. Heijastava materiaali täyttää standardin EN 471 / EN ISO 20471 edellyttämät vaatimukset.

Kotimaiset trikoopipot valmistetaan laadukkaista trikookankaista. Jokainen pipo ommellaan käsityönä Kuusamossa Nettihatun omalla pipotehtaalla. Pipon malli on pitkähkö, päälaelta hieman lörpälleen jäävä ja pipoillamme on avainlipputunnus merkkinä suomalaisesta työstä. Heijastavat painatukset painetaan pipoihin aina tilausten mukaan.

Jos ryhmänne miettii varainhankintaa, Nettihatun tuote on erilainen ja riskitön tapa kokeilla myyntiä. Pipomyynti on hyvä tapa hankkia rahaa retkikassaan!

Jokainen perhe tarvitsee pipoja, joten tämä on käyttötuote, joka ei jää hyllyyn pölyttymään ja pipoille on tarvetta läpi vuoden, siitä meidän ilmasto pitää huolen. Jokaisesta myydystä piposta myyjä saa hyvän 5€ myyntipalkkion. Myynti tehdään kuvaston avulla ja toimitamme pipotilaukset myytyjen pipojen mukaan. Näin se on myös riskitöntä, kun pipoja ei tarvitse tilata etukäteen omaan varastoon. Pipomyynnissä ei ole myöskaan minimimääriä eli toimitamme kaikki tilaukset määristä riippumatta. Yleisesti kuitenkin myyntimäärät ovat yllättäneet positiivisesti niin vetäjät kuin itse myyjätkin.

Kun ryhmän tilaukset on saapuneet meille, painamme pipot tilausten mukaan ja pakkaamme jokaiselle asiakkaalle tilauksen omaan kirjekuoreen, jossa on nimi päällä. Sitten niputamme jokaisen myyjän tekemät tilaukset myyjäkohtaisesti omiin nippuihin kuminauhalla ja pakkaamme pahvilaatikoihin. Kun pahvilaatikko saapuu ryhmälle, nippujen jakaminen on todella helppoa eikä vetäjän tarvitse alkaa miettimään, mikä pipo kenellekin kuuluu. Me teemme homman todella helpoksi, teillä tarvitsee vain myydä pipot lähipiirille, sukulaisille ja ystäville! 😊

Olemme uusineet pipokuvastoa tälle syksylle ja siitä löytyy nyt useita uusia kuviovaihtoehtoja sekä uusi pipoväri: Metsänvihreä. Usein kysytään myös sitä, että saako verkkokaupan kuvioita valita mukaan ja olemme luvanneet valita myös niitä tästä kategoriasta, koska kaikki kuviot ei mahdu kuvastoon: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/heijastinpipot/

Jos teidän luokalla tai ryhmällä on ajankohtaista miettiä varainhankintaa juuri nyt, niin tilaa Nettihatun ilmainen kuvasto ja mallipipo ryhmällenne nähtäväksi. Voitte tutustua rauhassa asiaan ja jos päätätte ryhtyä myyntihommiin, niin voitte tilata sitten koko porukalle kuvastot samasta linkistä: https://nettihattu.fi/varainhankinta/

Koko kesä tsillaillen – Uhka vai mahdollisuus?

Toukokuulla kevätsesongin hiljentyessä aloin pohtimaan mahdollisuutta vähän pitempään lomaan. Tämä ajatus tupsahti vähän yllättäen mieleen ja mietin, uskaltaisinko olla kerrankin koko kesän ihan rennosti, ilman työhommia. Ajatusta edisti myös se, että pitkäaikainen jälleenmyyjämme oli joutunut muokkaamaan toimintaansa ja kesäkuun pipotilausta ei tänä vuonna välttämättä tulisikaan, ainakaan niin isona kuin edellisinä vuosina. Verkkokauppa Nettihatulla on todella rauhallinen kesän aikana, joten se ei tuota ongelmia lomailulle.

Yrittäjälle kahden kuukauden hiljaisuus on kuitenkin vähän jännittävä, ehkä pelottavakin ajatus ja se usein estää tekemästä erilaisia ratkaisuja lomailun suhteen.

Meillähän on nyt se tilanne, että lapset ovat lentäneet pesästä ja koska heidän vuoksi ei tarvitse enää rytmittää arkea, päätin että nyt tai ei koskaan. Pidän kesä- ja heinäkuun lomaa ja käyn tekemässä kerran viikossa verkkokaupan postitukset, jos sellaisia tulee. Kesäkuun ajan päätin pitää vähän ”takaporttia” auki, että palaan töihin, jos tilanne sitä edellyttää, enkä tee asiasta sen kummempaa numeroa. Kerroinkin teille Facebookissa, että kesäkuun otan tsillaillen ja heinäkuun olen sitten ”virallisesti” kesälomalla. 😊

Kun toukokuun viimeisenä päivänä kaikki tilaukset oli toimitettu matkaan, lähdin lomalle hyvillä mielin. Mielessä tosin kävi, että mitenhän se aika kuluu, kun ei olekaan työtä rytmittämässä päivää, mutta aika pian hoksasin, kuinka hassu ajatus se edes oli.

Ensimmäisenä parasta oli se, että sain nukkua aamusta pitkään, herätä hiljalleen päivään ja juoda aamukahvit niin rauhassa ja hitaasti kuin vain halusin. Koira seuranani päivät lähtivät soljumaan kuin itsestään sen kummempia tekemättä. Nautin rauhasta, siitä että sain laittaa ruokaa ja leipoakin leppoisasti ilman aikataulua. Välillä otin sukkakutimen käteen ja välillä taas istuin vaan rannalla katsellen aaltojen liplatusta tai samoilin metsässä koiran kanssa. Kuuntelin musiikkia ja ostin muutaman mielenkiintoisen pokkarin ja lukeminen vei heti ihan mennessään. Illalla ihastelimme laskevaa aurinkoa, joka värjäsi taivaanrannan mitä upeimmilla väreillä. Järven rannalla asuessa yksi parhaista asioista on juuri auringonlaskujen seuraaminen, sitä väriloistoa ei voi muuta kuin ihailla ja haukkoa välillä jopa henkeä.

Lomapäivät kuluivat ihan huomaamatta eteenpäin, ihmettelinkin jossakin vaiheessa ajan nopeaa kulumista. Missä välissä niitä töitä on ehtinyt tehdä, kun pelkällä olemisellakin aika kuluu näin nopsaan?

Tämä oli aika hyvä huomio itsellä, että kuinka paljon yrittäjänä oleminen vaatikaan aikaa ja voimavaroja. Ja tällainen akkujen lataus vähän pidemmällä lomalla on todella tarpeen. Aina ei tarvitse olla niin tehokas. Tämä tehokkuusajattelu tuntuu olevan itsellä jotenkin verissä. Vauhti kiihtyy hyvin nopsasti nollasta sataan, kun on mielenkiintoista tekemistä ja vaikka olen tietoisesti ottanut arjessa aikaa hiljentymiselle, juuri vaikka metsässä samoilemalla niin siltikin tällainen pitempi loma nollaa tilannetta aivan eri tavalla. Jotenkin uskon, että tästä pidemmästä kesälomatyylistä tulee minulle uusi tapa. Se on aika kutkuttava ajatus!

Heinäkuussa teimme retkeilyautolla reissun Norjaan parin vuoden tauon jälkeen ja kävimme ihastelemassa Norjan upeaa, jylhää ja karuakin luontoa. Sitä ei vain koskaan kyllästy katselemaan. Retkeilyautolla matkustaminen on leppoista puuhaa, voidaan pysähtyä rennosti johonkin kauniiseen paikkaan pitämään taukoa ja kahvittelemaan samalla. Reissusta teinkin Nettihatun tarinaan päivityksiä, joita pystyi seuraamaan niin halutessaan.

 

Viimeisellä lomaviikolla ajatukset on alkaneet karkailemaan hetkittäin jo pipotehtaan hommiin ja sellainen mukava jännityksen tunne tulee, kun ajattelee taas uutta syyskautta, joka käynnistyy elokuun alussa. On kyllä mukava palata työn pariin, jota rakastaa täydestä sydämestä!

Kävimme kuvaamassa jo menneellä viikolla syksyn tulevia uutuuksia ja niistä on julkaistu jo maistiaisia Facebookin ja Instagramin puolelle ja tuotteet löytyvät nyt myös verkkokaupasta. Yrittäjälle jokainen tykkäys, peukutus ja kommentti somen puolella on todella arvokasta ja olen kiitollinen, kuinka hyvin niitä on tullut, vaikka kesäkausi onkin ollut somepäivitysten osalta rauhallinen pitkästä lomastani johtuen. Tämä oli yksi niistä asioista, joka jännitti näin pitkän loman aikana, että häviääkö asiakkaat, kun yrittäjästä ei oikein kuulu eikä näy somen puolella, mutta ette te ole mihinkään hävinneet, siitä olen teille superkiitollinen! Ehkä Nettihatun sometauko on ollut molemmille osapuolille hyvä hetki hengähtää ja nauttia vain kesästä.

Muutoksia ja muuttoja – rakentamista ja remppaamista

Muutos on yrittäjälle enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Nettihatulle se on tarkoittanut kasvua yhden ihmisen toiminimestä, kahden ihmisen omistamaksi yritykseksi, joka työllistää lisäksi kaksi työntekijää. Ja kun kasvua tapahtuu, se tarkoittaa myös muutoksia tuotantotiloissa. Tätä on Nettihatun matka ollut, muutoksia ja muuttoja, rakentamista ja remppaamista. Tätä matkaa on tehty Jarnon kanssa yhdessä ja perheemme lapset ovat olleet suurena apukäsinä jokaisessa vaiheessa.

Nettihattu on aloittanut toimintansa silloisen kotimme keittiön pöydän ääreltä kohta 15 vuotta sitten. Perheemme lapset olivat silloin 5v, 7v, 9v ja 10-vuotiaita. Nopeasti huomattiin, ettei keittiön pöytä ole toimivin ratkaisu kankaille ja ompelulle ja teimme talomme ulkovarastosta työhuoneen, jonka koko oli 12 neliötä. Eihän tila suuri ollut, mutta siellä mahtui yksi ihminen toimimaan hyvin. Kaikki tavarat sai olla omalla paikallaan ja työasiat sai jäädä niille sijoilleen päivän jälkeen.

Minulle oli tärkeää saada hoitaa lapset kotona ja olla vastassa koulun jälkeen ja yrittäjäksi ryhtyminen oli oikeastaan ainoa vaihtoehto asian toteutumiselle. Kotiäityis ja yrittäminen sopivat hyvin yhteen ja asiat soljuivat mukavasti eteenpäin, tästä onkin oma postaus, jonka voi halutessasi lukea täältä: https://nettihattu.fi/nettihattu-tarina/

Pari vuotta meni mukavasti soljuen, vaikka kasvun merkkejä oli heti näkyvissä. Ensimmäinen laajennus taidettiin tehdä jo parin vuoden jälkeen ja otimme päätyvaraston käyttöön työtiloiksi. Jarno oli päivätyössä toisessa yrityksessä mutta illat ja viikonloput tehtiin Nettihatun hommia, remppaamisesta verkkokaupan kehittämiseen ja hoidettiin lapset siinä samalla.

Vuonna 2011 avautui Nettihatun verkkokauppa ja Nettihattu meni Facebookiin. Siitä alkoi oikea kasvupolku, joka tarkoitti sitä, että työtä oli niin paljon, ettei yhden ihmisen aika enää riittänyt kaiken tekemiseen. Oli aika palkata ensimmäinen työntekijä. Vuonna 2012 palkkasin äitini Saaran osa-aikaiseksi työntekijäksi ja se helpotti suuresti tekemistä mutta toi tullessaan toisen pulman! Työtilat olivat auttamatta liian pienet kahdelle ihmiselle toimimiseen.

Mietimme ja pähkäilimme tosissaan. Omakotitalomme oli juuri näppärän kokoinen perheellemme mutta työtiloille ei ollut enää paikkaa mihin laajentaa. Olimme kahden vaiheilla, laitetaanko yritys kodin ulkopuolelle vuokratiloihin vai hankitaanko isompi talo, johon työtilatkin mahtuisivat paremmin. Päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon, jotta voisin huolehtia lapset edelleen kotona työn lomassa ja ostimme isomman talon, jossa oli piharakennus, jonne saimme järjestettyä isommat työtilat.

 

Muutimme elokuussa 2013 isompaan omakotitaloon ja rakennusfirma tuli tekemään työtilamuutokset piharakennukseen. Tämä oli hyvä päätös, kaikkea ei vain enää ehditty tekemään itse. Työtiloille tuli yhteensä 48 neliötä tilaa ja tietokoneeni/toimistoni oli tässä vaiheessa makuuhuoneessamme kirjoituspöydällä ja logojen kuorintahommat tehtiin keittiön pöydän ääressä nuorison voimin. Meidän nuorilla on ollut hyvä paikka tienata rahaa kotimme keittiön pöydän ääressä, tekemällä kuorintahommia aina koulun jälkeen. Ahkerasti he ovat tehneet sitä kukin vuorollaan ja palkkapäivänä on ollut hyvä mieli jokaisella. Tätä kesti useita vuosia ja jokaisen työpanokselle on ollut todella tarvetta.

Samana vuonna 2013 yrityksemme muuttui toiminimestä osakeyhtiöksi ja Jarno tuli yhä enemmän mukaan toimintaan, vaikka teki edelleen osan ajasta töitä myös toiselle yritykselle. Perheyrityksessä on vain se puoli, ettei työaika pääty koskaan neljältä vaan se on mukana aina ja kaikkialla. Yritys vaatii kokoaikaista kehitystä, suunnittelua, miettimistä ja pohtimista ja se kaikki tapahtuu yleensä illalla töiden jälkeen, kun päivän kiireet on saatu alta pois. Yrittäminen on enemmänkin elämäntapa.

Uudessa kodissa ja työtiloissa hommat luistivat mukavaan tahtiin, oli tilaa elää, olla ja hengittää. Lapsetkin nauttivat uudesta paikasta ja tilasta suunnattomasti.

Nettihattu jatkoi vain kasvuaan, joka vuosi aina vähän kerrallaan. Meillä on ollut tavoitteena hillitty kasvu, jotta pysymme hyvin hommassa mukana ja turhat riskit on karsittu pois, jotta yrittäminen on suhteellisen mukavaa, vaikka työtä onkin ollut paljon. Toki kotona yrittäminen ja lasten ehdoilla eläminen on tuonut omat haasteensa ja välillä äitinä tuntui, että aika ei millään riitä kaikkeen, eikä se tietty riittänytkään. Yrittäjä-äitinä kokee syyllisyyttä siitä, ettei ehdi olla aina lasten kanssa ja samaan aikaan siitä, ettei ole tarpeeksi tehokkaana töissä. Yleensä pyrimme syömään päivällistä yhdessä nuorisomme kanssa ja keskustella tärkeimmät kuulumiset. Ja työhommat jatkuivat sitten illalla, olihan se helppoa kipaista pihan yli työhuoneeseen jatkamaan töitä. Tässä oli toinen haasteellinen juttu, päivät venyivät välillä todella pitkiksi ja se verotti tietenkin voimia. Mutta taiteilemalla mentiin, päivä ja viikko kerrallaan.

Vuonna 2018 olimme jälleen tilanteessa, että työtilat tuntuivat ahtailta ja mietimme ratkaisua asiaan. Keväällä 2019 asia ratkesi vähän kuin itsestään. Onneksemme piharakennuksessa oli toinen varasto, jonne rakennusfirma sai rakennettua toisen työtilan ja ajattelin silloin, että tässäpä hyvä ratkaisu, jolla mennään vielä pitkään. Kunnes tuli pandemia ja verkkokauppamyynti lähti nousuun.

 

Poikkeusolot tekivät verkkokauppaostoksista helppoja ja oli näppärää, kun toimitus tulee kirjepostina suoraan asiakkaan laatikkoon. Samalla verkkokauppavarasto tarvitsi kipeästi tilaa, jotta keräily ja pakkaaminen sujuu vaivattomasti. Tässä vaiheessa palkkasimme toisen ompelijan mukaan hommiin, jotta minulle jäi aikaa kaikelle muulle tekemiselle.

Jälleen kerran mietittiin tilojen laajentamista, mutta tulimme siihen tulokseen, että laajennusta ei enää kannata tehdä tähän ympäristöön. Omakotitalo ja piharakennus oli kauniita sellaisenaan, eikä erillisen lisärakennuksen tekeminen tuntunut houkuttelevalta. Tässä kohtaa pohdittiin eka kerran, että seuraava siirto on lähteä reilusti isompiin tiloihin vuokralle kodin ulkopuolelle ja erottaa samalla koti ja työ erilleen. Tunnistin itsessäni, että työasiat on useinkin vaikea jättää taakse päivän jälkeen, koska ne ovat koko ajan siinä nenän alla, kotona.

Yrittämisen aloittamisesta oli kulunut aikaa kohta 15 vuotta. Tässä ajassa lapsemme olivat kasvaneet aikuisiksi ja nuorimmainen asui enää kotona. Hänkin oli lähdössä kokeilemaan omia siipiään ja odotti vain sopivaa hetkeä. Ratkaisu alkoi muodostua ihan itsekseen. Päätimme myydä talon ja muuttaa yritys omiin tiloihin. Nuorimmainen muutti omilleen ja me muutimme Jarnon kanssa järven rannalle ihan kaksin, koira tietty mukana.

Tämä muuttopäätös on ollut huikean hyvä! Joka päivä iloitsen isoista ja valoisista työtiloistamme ja siitä, että jokaiselle asialle on oma paikkansa. Nykyisissä työtiloissamme on melkein 300 neliötä tilaa, joten tilanpuute ei tule vaivaamaan ihan hetkeen. Toki kaikki neliöt ovat tehokäytössä, mutta voin todeta, että nämä riittää, toivottavasti pitkään. 😊

Ja työpäivän jälkeen on kerrassaan ihanaa lähteä kotiin, järven rannalle ihastelemaan auringonlaskua ja kulkemaan metsäpolkuja, siitä minä nautin täydestä sydämestäni!

  

 

Pakkanen paukkuu – Lämpimät asusteet pelastaa ulkoilun!

Vuosi on vaihtunut ja tammikuuta mennään jo toisella viikolla. Pipotehtaan joululoma on vietetty, akut on ladattu rentoutumalla, luonnossa samoilemalla ja hiihtämällä ja tänään oli aika palata saumureiden ääreen ja ryhtyä jälleen ompeluhommiin.

Meillä Kuusamossa on kunnon talvi eli lunta riittää ja sää on ollut mukavasti pakkasen puolella. Muutamana päivänä pakkaslukemat on huidelleet melkein -30 asteen tuntumassa ja se tuntuu kyllä todella kylmältä ulkoillessa. Onneksi pakkanen on ollut kuitenkin pääsääntöisesti kohtuullisissa lukemissa, jotta olen päässyt hiihtämään ja nauttimaan Kuusamon upeasta luonnosta. Hiihtoreissuilla onkin ollut hyvä hetki testata uusinta tuotetta, josta tuli toive teiltä asiakkailta…

Nettihatulla on ollut jo vuosia valikoimassa talvipipoja, joissa on lämmin mikrofleecevuori ja ennen joulua tuli useita viestejä, että saisiko kaulurin myös fleecevuorella ja lupasin, että niitä tulee valikoimaan heti, kun ehdimme valmistamaan.

Nyt on se hetki, että fleecevuorelliset kaulurit löytyy verkkokaupasta! Jee! 😊

Mutta kerrotaanpa vähän tarkemmin tästä kaulurista, jossa on fleecevuori. Siinä päällinen on kaunista, kuviollista trikoota ja vuoriosa on laadukasta mikrofleeceä, näin se on lämpimämpi  talven pakkaskeleillä kuin peruskaulurimme, joka on kaksinkertaista trikoota. Mikrofleece on joustavaa ja hengittävää ja sen vuoksi se on todella miellyttävän tuntuinen käytössä kaulaa vasten. Kauluri on joustavaa materiaalia, joten siinä on yksi koko, joka sopii nuorille ja aikuisille. Kauluri kestää konepesun 40 asteessa niin kuin muutkin tuotteemme.

 

Kuosivalikoima on Nettihatun tapaan värikäs ja laaja ja nyt voit saada kaulurin tilattua ihan yksittäin, ilman pipoa. Tein sille oman kategorian, josta löytyy kaikki kuosivaihtoehdot.

Tästä voi tutustua fleecevuorellisiin kaulureihin: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/kauluri-fleecevuorella/

Jos kaipaat lämmintä ja värikästä talvipipoa, niin ne löytyvät täältä: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/talvipipo-kuviollinen/

Nettihatun värikkäät asusteet piristää pukeutumista ja tuovat hymyn huulille!

Trikoopipo HEIJASTAVALLA painatuksella – Lisänäkyvyyttä liikenteeseen!

Syksyn pimeät illat ovat jälleen käsillä ja ulkoilemaan lähtiessä on aika kaivaa heijastimet esille. Viileämmillä keleillä laitamme myös pipon päähän ulos lähtiessä.

Nettihatun valikoimasta löytyy tähän ratkaisu, jossa tulisi kaksi kärpästä samalla iskulla: PIPO ja HEIJASTAVA painatus!

Nettihatun valikoimassa on yksivärinen trikoopipo, johon voidaan painaa erilaisia heijastavia kuvioita. Pipovalikoimastamme löytyy 10 eri väriä ja pipoista 4 eri kokoa ja heijastavia kuvioita on useita kymmeniä. Kuvioissa on erilaisia harrastuskuvioita, eläimiä, tähtiä, tassuja ja vaikka mitä! Jokaiselle löytyy varmasti jokin mieleinen kuvio.

Katso valikoima: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/heijastinpipot/

Valikoimastamme löytyy myös ihanat heijastavat koirarotukuviot ja pipon toiselle sivulle voit lisätä halutessasi myös tassupainatuksen lisähintaan: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/heijastinpipo-koiralogot/

Käyttämämme heijastava materiaali täyttää standardin EN 471 / EN ISO 20471 edellyttämät vaatimukset.

Trikoopipo on laadukasta, joustavaa trikoota ja on koko perheen käyttötuote melkeinpä läpi vuoden. Pipo kestää pesun 40 asteessa, painatus pysyy myös pesun jälkeen.

Lapsilla ja nuorilla heijastimen käyttöä pitää usein muistuttaa ja aikuisillakin se tahtoo joskus unohtua. Pipossa heijastava painatus on aina mukana. Toki suosittelemme käyttämään aina oikeaa heijastinta heijastavan pipon lisäksi, koska mitä enemmän heijastimia on mukana, sen paremmin näymme pimeällä liikkuessa.

Nettihatun heijastavilla trikoopipoilla voi tehdä myös varainhankintaa, joka sopii koululaisille ja urheiluseuroille oikein mainiosti varojenkeruuseen. Jokaisesta myydystä tuotteesta saa hyvän 5€ myyntipalkkion ja varainhankinta on riskitöntä ennakkomyyntiä kuvaston avulla. Varainhankinnasta voit lukea lisää täältä: https://nettihattu.fi/varainhankinta/

Talven lähestyessä voi olla tarvetta lämpimälle pipolle ja Nettihatun valikoimasta löytyy myös talvipipo, jossa päällinen on trikoota ja vuori pehmoista ja laadukasta mikrofleeceä. Talvipipoihin saa myös heijastavia painatuksia. Talvipipoissa on 3 väriä ja 3 kokoa. Talvipipot löydät täältä: https://nettihattu.fi/tuote-osasto/talvipipo-heijastavalla-painatuksella/

Nettihatun kaikki tuotteet valmistetaan kotimaisena käsityönä Suomessa ja meille on myönnetty avainlipputunnus merkkinä suomalaisesta työstä.

Touhua ja tohinaa – Pipotehtaan sesonki on kuumimmillaan!

Nettihatun kevään piposesonki käynnistyi maaliskuun alusta ja on ollut hyvässä vauhdissa myös huhtikuun ajan. Pipoja ja kaulureita ommellaan joka päivä saumurit suristen ja kuosivalikoima vaihtuu tasaiseen tahtiin. Tänä keväänä on ollut taas hurjan ihania kuoseja tarjolla kukkasista koirapipoihin.

Koirapipot on olleet toivottuja ja löysimmekin useita rotuja erilaisilla taustakuvioilla valikoimaamme. Lisääkin toiveita on tullut sitä mukaa kun olemme julkaisseet uusia kuoseja Facebookissa. Tukkureiden kangasvalikoimat ovat kuitenkin rajalliset, olemme ottaneet koirakuoseja valikoimaan, mitä olemme valmiina löytäneet. Ja jatkossakin pidämme silmät auki uusien rotujen varalta.

Olemme julkaisseet Nettihatun Facebook sivuilla tuotevideoita, joissa pipo ja kauluri on mallinuken päässä. Videolta on helpompi nähdä pipon kuvio joka puolelta ja saada näin tarkempi kuva kuosista. Saimme hankittua sellaisen pyörivän alustan, jolla kuvaaminen sujuu nyt takkuilematta. Se on tosi näppärä. 😊

Trikoopipot ja kaulurit on kaksinkertaista joustavaa trikoota. Ne kestävät konepesun 40 asteessa.

Pipon koko valitaan päänympärysmitan mukaan eli jos asiakkaan päänympärys on esim. 56,5cm niin silloin pipon koko 56-58cm on hänen päähän oikein sopiva. Tuo pääympärysmitta ei ole kuitenkaan pipon ympärysmitta, koska pipon ympärysmitan tulee olla aina useita senttejä pienempi kuin pää, jotta se pysyy hyvin päässä. Toki jos asiakas haluaa, että pipo saa olla löysästi päässä, niin silloin voi valita isomman koon. Pipon kangas ei kutistu pesussa, joten sen takia ei kannata ottaa liian isoa kokoa. Sopiva pipo istuu hyvin päässä, se ei kiristä eikä purista. Jos olet epävarma koon valinnassa, niin voit kysyä ohjeita sähköpostitse myynti@nettihattu.fi Näin säästytään ehkä vaihtamisen vaivalta.

Kaulurissa on yksi koko, joka sopii nuorille ja aikuisille. Kaulurin korkeus on noin 27cm ja ympärysmitta noin 54cm ja se tuntuu sopivan useimmille oikein hyvin. Kauluri on ollut tosi tykätty lisä pipon kaveriksi. Ulkoillessa se suojaa kaulan kylmältä ja tuulelta ja sitten se on vielä kauniskin, kun kuosin on saanut itse valita. Kaulurit täältä!

Äitienpäiväkin lähestyy ja lahjahankintoja miettiessä Nettihattu voi olla hyvänä apuna. Kotimainen pipo+kaulurisetti on oikein oiva lahjaidea äidille ja mummoille. Kuosivalikoima on laaja, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Halutessasi voimme postittaa kirjeen suoraan lahjan saajalle, kun laitat toimitusosoitteeksi lahjan saajan osoitteen. Lisätietokohtaan voit mainita, että tilaus menee lahjaksi, niin jätämme lähetyslistan pois ja silloin ei mene hintatietoja lahjan mukana.

Postituksessa on kolme vaihtoehtoa: kirjeenä, pikkupakettina ja postipakettina. Paketteina lähetetyillä tuotteilla on seurantatunnus mutta kirjeellä ei. Valitse sinulle sopivin vaihtoehto. Täältä voit lukea lisää toimitusehdoista: https://nettihattu.fi/toimitusehdot/

Tervetuloa tutustumaan verkkokaupan valikoimaan ja tekemään kotimaisia asusteostoksia! https://nettihattu.fi/

Kevätaurinko paistaa – Asusteet kuntoon!

Kevät näkyy jo vahvasti verkkokaupan valikoimassa, jossa useat vaaleat ja värikkäät kuosit on vallanneet sijaa talven tummemmilta väreiltä.

Maaliskuun valoisuus on niin ihanaa pitkän pimeän talven jälkeen. Se on jännä tunne, kun kuukausi vaihtuu helmikuusta maaliskuuhun, aivan kuin kevät tulisi yhdessä yössä.  Aurinko paistaa! 🙂

Kuusamossahan on vielä täysi talvi päällä, lunta on reilusti ja ilma hyvinkin pakkasen puolella mutta maaliskuun aurinko hellii meitä välillä tosi kirkkaasti.

Olen nauttinut viikonloppuisin hiihtelystä metsässä ja välillä järven jäällä. Kuusamon maisemat on niin kauniit katsella. Meillä on paljon nähtävää ihan lähellä: Ruka, Konttainen, Valtavaara, Oulangalla Kiutaköngäs jne.

Rukasta ja Konttaisesta olette nähneetkin kuvia Nettihatun sivuilla aina välillä. Valtavaara on tarkoitus käydä vaeltamassa, kunhan ehditään. Tavoitteena on, että tulevana kesänä viimeistään.

Mutta aina ei tarvitse lähteä kauas saadakseen akut ladattua, lähimetsä riittää siihen useimmiten ihan hyvin.

Pipotehtaan kevätkausi käynnistyy nyt maaliskuun alusta oikein kunnolla ja haluamme tarjota teille taas entistä upeampia kuoseja kevään pukeutumiseen.

Uudella trikoopipolla ja kaulurilla saa nopeasti päivitettyä tyyliä kepeämmäksi ja värikkäämmäksi. Verkkokaupassa on laaja mutta vaihtuva valikoima erilaisia kuoseja. Nettihatun ajatus on, että otamme valikoimaan kuoseja aina tietyt erät ja kun ne on myyty, tilalle tulee uutta. Näin voimme palvella laajaa asiakaskuntaa niin, että jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Pipot ja kaulurit on kaksinkertaista joustavaa trikoota ja ne ovat todella miellyttävän tuntuiset pitää päällä. Siinä niiden suosion salaisuus varmaan piileekin.

Lapaset tekivät paluun hetken tauon jälkeen verkkokauppaan. Lapasia on valmistettu kuviollisena useista kuoseista sillä ajatuksella, että niihin löytyy pipot ja kaulurit samaan sävyyn.

Lapasissa päällinen on joustavaa trikoota ja vuori mikrofleeceä, kädensuussa on resori. Lapasissa on vain yksi koko, joka menee naisille. Tuotekuvista löytyy tarkemmat mitat. Tutustu lapasiin TÄSTÄ.

Nettihatun verkkokauppa palvelee asiakkaita 24h ja sieltä löytyy aina laajin ja ajantasaisin valikoima tuotteitamme.

Postitamme tilauksia pääsääntöisesti joka arkipäivä. Voit valita tilauksellesi kirjetoimituksen, joka toimitetaan suoraan postilaatikkoosi. Kirjeposti on kulkenut nykyisin oikein nopeasti ja varmasti perille.

Ostoksien tekeminen on helppoa ja turvallista verkkokaupassamme ja helppoutta tuo myös se, ettei toimitusta tarvitse lähteä hakemaan kaukaa, vaan se tuodaan sinulle postilaatikkoosi.

Verkkokauppa löytyy TÄÄLTÄ. 

Mukavaa alkavaa kevättä juuri sinulle! 🙂