Onpa aika vierähtänyt. Nyt on elokuun 2.päivä ja kesäloma on lopuillaan.

Maanantaina alkaa jälleen arki ja sen myötä töiden aherrus. Olen jo hiukan odottanut töiden alkamista, sen tuomaa rytmiä arkeen ja ennen kaikkea työhuoneen ja ompelimon värimaailmaa. Kangasvaraston kankaiden värit ja kuviot tuovat joka päivä iloa ja inspiraatiota työn tekemiseen. Kankaiden tuntu saa kädet vain silittämään niiden pehmyttä pintaa. Nautin työstäni hirveästi ja huomaan kaipaavani työhuonetta pitkän loman jälkeen todella paljon. Tämä on toisaalta hyvä huomio, olen ollut lomalla useita viikkoja ja loma on näköjään tehnyt tehtävänsä. Niin sen kuuluu ollakin!

Yrittäjän lomailu on joskus todella hankalaa, kun työt ei meinaa jättää millään rauhaan. Onneksi pipotehtaalla kesä on vuoden hiljaisin aika ja lomailuun voi oikeasti panostaa ja päästää kunnolla irti työmoodista. Se on todella tärkeää oman jaksamisen kannalta.

Pipotehtaan kevät oli varsin mielenkiintoinen. Koronaviruksen tuomat poikkeusolot toivat oman vivahteen meidän jokaisen arkeen, johon kuului tehostettu käsienpesu ja eristäytyminen ulkomaailmasta kotiin niin paljon kun se vain oli mahdollista. Meillä se onnistui suhteellisen hyvin, koska pipotehdas sijaitsee kotimme pihalla. Oli aikaa keskittyä työn tekemiseen oikein kunnolla.

Maalis-toukokuussa verkkokaupan myynti kasvoi aivan hurjasti edellisiin vuosiin verrattuna, joka oli totaalinen yllätys, tietenkin positiivinen sellainen. Verkkokaupasta on helppo tilata pipot ja asusteet ja toimitus tulee kirjepostina suoraan omaan postilaatikkoon. Poikkeusolot tekivät verkkokaupasta aivan mahtavan myyntikanavan ja kukaan ei jäänyt ilman kevätasusteita, toivon näin.

Poikkeusoloissa oli jotain hyvääkin. Työn vastapainoksi tuli lähdettyä ulkoilemaan järvelle ja samoilemaan metsään, jossa rauhoittuminen on niin paljon helpompaa, se tulee aivan kuin itsekseen tuulen huminaa ja kosken pauhua kuunnellessa. Kuusamossa on aivan upeita maisemia ihailtavana. Usein arjessa ja työrytmissä on niin kiire, ettei omalle hyvinvoinnille jää tarpeeksi aikaa. Toisaalta mielenkiintoinen työ on itselle ”hyvä sekä paha”, koska jossakin välissä pitäisi myös muistaa aina hellittää. Tämä ”oppikoulu” jatkuu ja on varmaan tuttua monelle teistäkin…

Kiireisen kevään jälkeen päätin, että pidän niin pitkän kesäloman kuin se on mahdollista. Jäin juhannukselta lomalle ja se kesti tähän heinäkuun loppuun. Viikoissa laskin sen tekevän 6 viikkoa lomaa! Loman aikana toimitin 4 jälleenmyyjätilausta ja niiden tekemiseen ja toimitukseen vierähti yhteensä ehkä reilu viikko aikaa. Muutamia verkkokauppatilauksiakin toimitin matkaan, ettei tilausten odottaminen venyisi asiakkaalla turhan pitkäksi. Silti jäljelle jäi 5 lomaviikkoa, joka on hurjan hyvä määrä.

Ensimmäisellä lomaviikolla järjestimme tytöllemme Annille valmistujaisjuhlat kaksoistutkinnon johdosta ja oli ilo saada sukulaiset ja ystävät yhdelle koolle pitkästä aikaa. Anni on teille tuttu kasvo, koska häntä näkee pipomallina Nettihatun Facebookin ja Instagramin kuvissa.

Loppuajan lomasta olen nukkunut, levännyt, nauttinut ulkoilusta järven rannalla, kiivennyt Konttaiselle, kutonut villasukkia ja askarrellut fanttilangoista taulua. Näistä olen laittanut välillä Instagramin ja Facebookin tarinaan kuvia. Tänä kesänä päätimme jättää Norjan reissun väliin ja keskittyä vain Kuusamon ja Suomen maisemiin. Se on tuntunut oikein hyvältä tänä kesänä.

Tällä viimeisellä lomaviikolla olen käynyt muutaman kerran työhuoneessa ja huomaan kaipaavani paikkaa entistä enemmän. Se on sellaista jännittävää kutkutusta aina kun uusi syyskausi käynnistyy. Ennakkotilattuja kankaita on tupsahtanut ovesta kuluneella viikolla ja ompelijat aloittavat työnsä maanantaina uusien kuosien kimpussa. Kohta näette mitä ihania tuotteita sieltä jälleen putkahtaa verkkokauppaan. 😊

Syksy on pipotehtaan sesonkiaikaa ja siihen me panostamme täydellä teholla.

Nettihatun arkea ja tarinoita voit seurata Facebookissa https://www.facebook.com/pipot.netista/ ja Instagramissa @nettihattu https://www.instagram.com/nettihattu/?hl=fi

Tule mukaan seuraamaan, niin pysyt kärryillä missä milloinkin mennään! 😊