Toukokuulla kevätsesongin hiljentyessä aloin pohtimaan mahdollisuutta vähän pitempään lomaan. Tämä ajatus tupsahti vähän yllättäen mieleen ja mietin, uskaltaisinko olla kerrankin koko kesän ihan rennosti, ilman työhommia. Ajatusta edisti myös se, että pitkäaikainen jälleenmyyjämme oli joutunut muokkaamaan toimintaansa ja kesäkuun pipotilausta ei tänä vuonna välttämättä tulisikaan, ainakaan niin isona kuin edellisinä vuosina. Verkkokauppa Nettihatulla on todella rauhallinen kesän aikana, joten se ei tuota ongelmia lomailulle.

Yrittäjälle kahden kuukauden hiljaisuus on kuitenkin vähän jännittävä, ehkä pelottavakin ajatus ja se usein estää tekemästä erilaisia ratkaisuja lomailun suhteen.

Meillähän on nyt se tilanne, että lapset ovat lentäneet pesästä ja koska heidän vuoksi ei tarvitse enää rytmittää arkea, päätin että nyt tai ei koskaan. Pidän kesä- ja heinäkuun lomaa ja käyn tekemässä kerran viikossa verkkokaupan postitukset, jos sellaisia tulee. Kesäkuun ajan päätin pitää vähän ”takaporttia” auki, että palaan töihin, jos tilanne sitä edellyttää, enkä tee asiasta sen kummempaa numeroa. Kerroinkin teille Facebookissa, että kesäkuun otan tsillaillen ja heinäkuun olen sitten ”virallisesti” kesälomalla. 😊

Kun toukokuun viimeisenä päivänä kaikki tilaukset oli toimitettu matkaan, lähdin lomalle hyvillä mielin. Mielessä tosin kävi, että mitenhän se aika kuluu, kun ei olekaan työtä rytmittämässä päivää, mutta aika pian hoksasin, kuinka hassu ajatus se edes oli.

Ensimmäisenä parasta oli se, että sain nukkua aamusta pitkään, herätä hiljalleen päivään ja juoda aamukahvit niin rauhassa ja hitaasti kuin vain halusin. Koira seuranani päivät lähtivät soljumaan kuin itsestään sen kummempia tekemättä. Nautin rauhasta, siitä että sain laittaa ruokaa ja leipoakin leppoisasti ilman aikataulua. Välillä otin sukkakutimen käteen ja välillä taas istuin vaan rannalla katsellen aaltojen liplatusta tai samoilin metsässä koiran kanssa. Kuuntelin musiikkia ja ostin muutaman mielenkiintoisen pokkarin ja lukeminen vei heti ihan mennessään. Illalla ihastelimme laskevaa aurinkoa, joka värjäsi taivaanrannan mitä upeimmilla väreillä. Järven rannalla asuessa yksi parhaista asioista on juuri auringonlaskujen seuraaminen, sitä väriloistoa ei voi muuta kuin ihailla ja haukkoa välillä jopa henkeä.

Lomapäivät kuluivat ihan huomaamatta eteenpäin, ihmettelinkin jossakin vaiheessa ajan nopeaa kulumista. Missä välissä niitä töitä on ehtinyt tehdä, kun pelkällä olemisellakin aika kuluu näin nopsaan?

Tämä oli aika hyvä huomio itsellä, että kuinka paljon yrittäjänä oleminen vaatikaan aikaa ja voimavaroja. Ja tällainen akkujen lataus vähän pidemmällä lomalla on todella tarpeen. Aina ei tarvitse olla niin tehokas. Tämä tehokkuusajattelu tuntuu olevan itsellä jotenkin verissä. Vauhti kiihtyy hyvin nopsasti nollasta sataan, kun on mielenkiintoista tekemistä ja vaikka olen tietoisesti ottanut arjessa aikaa hiljentymiselle, juuri vaikka metsässä samoilemalla niin siltikin tällainen pitempi loma nollaa tilannetta aivan eri tavalla. Jotenkin uskon, että tästä pidemmästä kesälomatyylistä tulee minulle uusi tapa. Se on aika kutkuttava ajatus!

Heinäkuussa teimme retkeilyautolla reissun Norjaan parin vuoden tauon jälkeen ja kävimme ihastelemassa Norjan upeaa, jylhää ja karuakin luontoa. Sitä ei vain koskaan kyllästy katselemaan. Retkeilyautolla matkustaminen on leppoista puuhaa, voidaan pysähtyä rennosti johonkin kauniiseen paikkaan pitämään taukoa ja kahvittelemaan samalla. Reissusta teinkin Nettihatun tarinaan päivityksiä, joita pystyi seuraamaan niin halutessaan.

 

Viimeisellä lomaviikolla ajatukset on alkaneet karkailemaan hetkittäin jo pipotehtaan hommiin ja sellainen mukava jännityksen tunne tulee, kun ajattelee taas uutta syyskautta, joka käynnistyy elokuun alussa. On kyllä mukava palata työn pariin, jota rakastaa täydestä sydämestä!

Kävimme kuvaamassa jo menneellä viikolla syksyn tulevia uutuuksia ja niistä on julkaistu jo maistiaisia Facebookin ja Instagramin puolelle ja tuotteet löytyvät nyt myös verkkokaupasta. Yrittäjälle jokainen tykkäys, peukutus ja kommentti somen puolella on todella arvokasta ja olen kiitollinen, kuinka hyvin niitä on tullut, vaikka kesäkausi onkin ollut somepäivitysten osalta rauhallinen pitkästä lomastani johtuen. Tämä oli yksi niistä asioista, joka jännitti näin pitkän loman aikana, että häviääkö asiakkaat, kun yrittäjästä ei oikein kuulu eikä näy somen puolella, mutta ette te ole mihinkään hävinneet, siitä olen teille superkiitollinen! Ehkä Nettihatun sometauko on ollut molemmille osapuolille hyvä hetki hengähtää ja nauttia vain kesästä.